hjemme från gym

Det blev 8,5 kilometer på bandet idag, skönt som bara den. Jag älskar att pressa mig själv så bara svetten rinner.
Gwen stefani - what you waiting for är lätt den bästa träningslåten, till den kan jag springa hur långt som helst.
Nu ska jag hoppa in i duschen, peela kroppen, raka benen, på med litt brun utan, på med ansiktsmask, käka choklad och bara pyssla om mig själv. Sedan > jobbe!



Redo att grillas!


Lördag och strålande sol!

Vi har strålande sol här i Trondheim idag och hoppas på lika fint imorgon då både Oskar och jag är lediga. Oskar kom precis hem för att han blev tvungen att byta skor. Jag menar han står i garderoben och skorna syns ju inte ens, så vad spelar det för roll? Töntigt men sån e de. Idag är det ganska precis fyra veckor tills planet lyfter till bombay och värmen. Jag längtar så sjukt mycket, det ska bli så skönt att komma bort från all snö och jobb. Att få tillbringa tre och en halv vecka i paradiset med den man älskar kan väl inte bli något annat än perfekt?

Idag så tänkte jag gå ner på sats en sväng och köra lite. Sedan kanske jag svänger förbi solsiden, jag måste nämligen ha hårsnoddar. Just nu har jag en som jag måste ha stenkoll på vart den är hela tiden. Det blir middag själv idag, lite tråkigt men kanske skönt också? Efter det blir det jobbing. Igår stod jag i huvudingången så idag blir det pianobar, skönt. Oskar slutar också klockan tre ungefär så det blir perfekt. Snart åker vi ju till Duved och Åre. Det enda problemet är att det bara är min bror som är hemma. Ska man få han att plocka ihop några grejor så bör man nog börja en vecka innan med att ens få tag på honom. Jag började igår, suck.






Fredag

Det blev gröncurry kycklinggryta ikväll, sjukt gott! Nu sitter vi och kollar på norska talenter 2009 på teven. Jag har inte så mycket att skriva mer än att jag jobbat idag, lämnat in timelistor och snart ska jag traska vidare på nästa jobb.
Nu ska jag kika vidare på talang!












Gratis klippning!

Det här med att träna varannan dag har inte gått så bra. Denna vecka har det blivit mån, tis, ons och tors men imorgon ska jag vila. Det blev ett svettigt pass ikväll så nu är min kropp alldeles mör. Jag ska äntligen få klippa mig föressten, GRATIS. Jag har kollat upp priserna på olika salonger här i stan och det är svinigt dyrt. Priserna ligger på runt 500lappen om man inte är student. Bemanningsföretaget som jag jobbar för på frakken har någonting som dom gör varje månad, dom kollar alltså upp hur god servicen är på olika salonger i stan. Så dom som arbetar för effekt får gå och klippa sig gratis och samtidigt kolla hur man blir bemött, servicen, standard osv. Så detta ska jag göra redan på mån, ÄNTLIGEN ska jag få bli snygg.

Nu ska jag dricka upp mitt te och sen gå och lägga mig. Jag ska ju trots allt upp 5 imorgon bitti..







Torsdag

Weeheey det snöar idag.. med. Min dag har inte varit så innehållsrik än så länge så därför har jag inte så mye å säg. Uppstigning kl.05.00 som vanligt. Alltså när klockan ringer vid den tiden så vaknar jag oftast mitt i en dröm. Jag som tycker det är så kul att drömma (mina drömmar är helt galna) får ju aldrig veta hur dom slutar. Iallafall inte den som jag drömmer precis innan jag vaknar.

Jag har tackat ja till jobb både fredag natt och lördag natt. Detta innebär 13 timmars jobb imorgon men ska slita denna helg för nästa helg ska vi ju åka till Åre, wihoo! Jag har åkt bräda i flera år nu men jag tänkte faktiskt testa på slalom detta år, får se hur det går. Jag fick precis sms av pappa. Han skrev att det var jättevarmt ute och han skulle precis gå och äta frukost. Själv ser jag bara snö, snö, och snö när jag tittar ut. Tur att vi har en resa bokad annars vet jag inte vad jag skulle ta mig till. På tal om ingenting så JA, det blir malmö till hösten. Det verkar vara den enda utvägen för att få slut på den här skiten.. suck.

NU, sängen!




Bedre enn Mette-Marit


Haha, lite kul faktiskt. Såg detta när jag stod i kön på bunnpris..





(för övrigt så förstår jag inte varför texten i dom senaste inläggen blivit så liten men jag ska fixa det)

Bio och kycklingrulle

Idag har jag haft fullt upp hela dagen. Dagen började med uppstigning kl. 05.00 för att traska till bussen och vidare mot jobbet. Trivs faktiskt riktigt bra där eftersom tjejen jag jobbar med städar i "elinochmajatempo" dvs. att man inte står och puttsar brandvarnaren 3 gånger om.. näe, men skämt och sido hon jobbar i ett snabbt tempo och det gillar vi. Detta resulterade i att jag kunde åka hem en timme tidigare. Väl inne i stan bestämde jag mig för att göra ett andra försök för att hitta ett par "foppatofflor" som jag kan städa i. Jag fann ett par på dinsko, dessvärre svarta (sorry Elin) men det funkar. Hittade även en bergansjacka som kanske måste inhandlas men bara kaaaaanske.

Nästa stopp blev sats. Det blev en lugn träning idag dvs. 20 min på skidtramp(whatever)grejen, lite styrke samt lite powerwalk på bandet. Där efter streessa hem, hopp in i duschen, på med sminket och ner på stan och möta Oskar vid café belle. Där tryckte vi fort som fasen varsin "rulle" och sedan kutade vi vidare till bion. Jag köpte en liten chokladkaka för 25 spänn och en påse bilar för 20, man blir verkligen ruinerad när man handlar götta här.

Vi såg iallafall Twilight. Vilken film alltså! Jag brukar inte gilla sånna övernaturliga filmer men den här var verkligen skitbra. Sjukt duktigt gjort att få en så overklig berättelse att kännas så verklig. Skådespelarna var också skitbra, speciellt han killen som hon blev kär i. Jag var inte riktigt beredd på att komma ut och möta slasket och verkligheten, jag ville bara sitta kvar där inne och fortsätta drömma mig bort.. jaja. Nu ska jag och Oskar fortsätta denna mysiga dag som även är våran två och ett halvt årsdag med te och gofika.

Ha en fin onsdagskväll!



Mätt och belåten

Nu har Oskar och jag precis avnjutit en middag framför något norskt debattprogram, mycket trevligt. Dom pratar om hur dåliga vägarna är här. Samtidigt rullar det sms längst ner som folk skickar in. Till exempel: "Sverige har så bra vägar och hur kan oljerika Norge inte ha det?", "Sverige har 400 mil med "fyrfiligt" där man dessutom inte behöver betala någon avgift, Norge har inte ens 30 mil + att man måste betala en massa avgifter", "Det tog 20 år att bygga vägen mellan Oslo och Tönsberg, amatörer". Haha, dom skriker på varandra på tv:n och hånskrattar åt varann. "Kan jag få snakke klart utan att du avbryter mig?", dessa norrmän alltså. Helt sjukt att Thailand har bättre vägar än Norge och Norge ska vara ett utav världens rikaste länder?

Jag är för övrigt helt slut. Jag körde så hårt på gymet så att jag trodde att jag skulle spy efter. Dock så kan det nog också bero på att min mage inte är i sitt livs form just nu om man säger så. Hoppas inte jag börjar få någon liknande "marasmage" ;). Imorgon blir det nog lugnt. Kaaanske blir en sväng ner å bara köra lite styrke. Får se, får se. Imorgon har jag och Oskar varit tillsammns i 2 och ett halvt år. Tro vad vi ska hitta på för spännande då? Oj, då kan jag ju inte träna föressten.. hm skönt.




Tisdag!

Herregud alltså vad dyrt det är med vaccin. Jag var nere på stan och vaccinerade mig idag. Köpte även två doser dukoral som man ska dricka i en två veckorsperiod innan man åker. Hela "kittet" gick på 1295kr... Tur att jag fick lön idag iallafall.
Det gick väldigt bra på jobbet idag. Jag jobbar med en skittrevlig tjej som är 24 år. Det är ganska mycket att göra till skillnad från dom andra ställerna men det gör å andra sidan så att dagen går mycket fortare.

Efter mitt första försök att gå ner på sats igår (helt sinnessjukgalenmensvärk) så gick jag en andra gång för att försöka igen. Det gick supert och jag körde så att bara svetten rann. Jag gillar verkligen deras "skidmaskiner" för den är mer som att man gör höga knän eller hur jag ska förklara det som. Dom hemma känns det bara som att man springer och svävar på moln. Idag är det visning i vår lägenhet runt 5-6 tiden någon gång så jag tänkte knata ner och träna vid 4 och sedan träffa Oskar på chocco. Ha en fin dag!






Snabb update

Nu har jag städat en massa och diskat en massa. Så nu är lägenheten fin tills imorgon då det är visning. Dock så fungerar inte våran damsugare men vad gör det när det går att sopa allt under sofforna? Tro inte att det är så jag städar i vanliga fall men vad gör man i detta krisläge. Nu ska jag packa väskan och dra ner och träna. Det ska bli otroligt skönt att få träna bort alla dåliga tankar.










Måndag

Alltså allvarligt? jag tjatar ju och tjatar om detta vädret men idag är det faktiskt inte nådigt. Det är grå himmel och regnet öser ner med en blandning av hagel. Åhhh.. Kan det inte vara 30 mars imorgon???! Mådde inge vidare igår kväll så jag stannade hemma från jobbet idag. Måste erkänna att jag faktiskt inte hade någon större lust till att jobba idag heller. Imorgon får jag faktiskt ta mig i kragen, jag behöver ju dessa pengar eller? Näe ni nu ska jag ta å diska berget i köket och sedan göra lite äggröra, mums!











redigering..





här är rätta adressen
http://anytime.tv4.se/webtv/?progId=734056




Söndag och plusgrader

Huvva.. mår inge vidare idag. Kan ju bero på att det var lördag igår och fest, vad tror ni? Jag som ville gå och träna idag och istället har det blivit en liggaisängenätaonyttigtdag, skit också. Ikväll ska vi på Riks café med ett bemanningsföretag och käka. Egentligen är det läggdags för mig vid den tiden eftersom min buss går 06.15 imorgon, från munkegata dessutom.

Näe ni nu ska jag banne mig masa mig ner till stats, eller? hm får se.





Inte riktigt så pigg är jag nu men..


LOVE FROM MAJA

F E S T

Yeeeey! det är fest så det bara ryker! just nu är vi dock bara 2 pers, dvs Oskar och jag. Vi ska snart dra och träffa dom andra grabbarna och sedan blir det frakken, downtown, v.i.p eller något annat ställe. Vi får se som sagt! imorgon blir det iallafall sats till 100 procce..









LOVE FROM MAJA

Tv4-Elin

Ett litet inlägg från födelsedagsbarnet och numera tv4-profilen Elin Agerberg.


http://anytime.tv4.se/webtv/?progId=734202&treeId=1007111&renderingdepartment=2.757



GRATTIS!!!!!




HIPP HIPP HURRAAAA!! GRATTIS TILL ELIN SOM FYLLER 21 ÅR IDAG!

Lördag!

Idag bjuder dagen på en liten stadsrunda, utan att shoppa för mycket. Vädret, nja inge vidare. Jag dör snart av detta tråkiga slaskväder. Funderar starkt på att dra hem om typ 2 veckor.. och börja ladda lite smått inför Indien men vi år se. Ikväll så blir det kanske utgång med några Sundsvallbor eller så går jag och Oskar ner på frakken. Jag har ju varit 19 hela tiden vi ha varit där men vakterna måste ha trott något annat. Det känns iallafall skönt att man får vara där "på riktigt" nu. Nu ska jag gå och fixa lite!







LOVE FROM MAJA


Grejt!

Nu står norska kronan snart i 1,30 vilket innebär att jag nästan tjänar 150kr i timmen på som sagt, att STÄDA. Dags att föra över lite norska peningar till det svenska kontot snart kanske. Oskar och jag ligger just nu här i soffan helt slutkörda. Vi har tryckt i oss massa tacos och massa godis och en flarra vin (inte var). Min mage är heeelt uppsvullen. Jag tror det får bli sängen snart va.

Vi hade tydligen visning idag. Oskar hade ett par kalsonger som låg i hallen (låg sedan på en väska upplyfft av någon?). Jag hade hängt mina underkläder på tork i vardagsrummet och vi hade även en hel del disk. Bra att man blir förvarnad liksom. Jag fick sms av pappa ikväll också, skönt att höra att han lever jag som är så orolig av mig. Blir ju lite smått avundsjuk när han är på världens bästa surfställe i 35 graders värme. Jaja, inte långt kvar för min del nu (om vi inte störtar med planet vill säga, sjukt flygrädd som många kanske vet). Näe ni, nu ska vi krypa ner i sängen (oskar ligger på golvet nu och sover i princip).



LOVE FROM MAJA

pms + gym = sant

Det enda stället jag klarar av att vara på när det är pms:iga tider är gymet. Där får man springa, trampa och ta i hur mycket som helst så bara svätten rinner. Sedan går man därifrån som en ny människa, nästan iallafall. Jag tror jag måste köpa en boxningssäck som jag kan ha här hemma och slå på när jag vill. Får köpa en efter Indienresan.

Ikväll blir det tacomys och lite vin. Eftersom jag inte har jobbat så mycket den här veckan så känner jag inte riktigt den där "yes, det är fredagkänslan". Dock så känner jag mig inte så jobbsugen heller så jag får hoppas att inte Anita hör av sig..
Äsch, eftersom mitt humör inte är på topp och jag bara har negativa tankar så ska jag inte skriva så mycket mer. Ha en mysig fredagskväll kära läsare!


40 min idag, så nu är jag en ny människa!




LOVE FROM MAJA



Bilder


Oskar köpte 3,5 kilo bananer för 10kr och blev en..apa?



Middagen är serverad



Filmmys!


Nu blir det bubbelbad..
LOVE FROM MAJA

Regn och snö

Jag måste säga att vintern här i Trondheim är hemsk! Igår regnade det, vilket innebar slask. Idag så har det snöat varje gång jag kikat ut genom ett fönster. Hur klarar folk av att bo här? Dom borde ju bli sjukt deprimerade. För det andra, hur klarar man dessutom av att vara städtant i detta land under vinterhalvåret? Det är ju en annan sak när man vet att man bara ska jobba med detta jobb en kort period. Men att veta att man ska städa i 15 år till och ha minst 30 år bakom sig som städtant.. ja, jag finner inga ord. Det som håller mig uppe nu är Indien, våren och sommaren som snart är påväg.

Jag köpte en liten present till Oskar idag. Jag tyckte att han behövde det så som han måste stå ute i det här vädret och slita. Visar er kanske senare. Jag har hållit på att försöka lägga ut lite bilder här i bloggen både igår och i förrgår men det är något fel verkar det som. Jag ska försöka senare ikväll och kolla om det går då. Nu ska jag ta en till kopp choklad, det behövs i det här vädret!




LOVE FROM MAJA


Snabb update

Sitter här och äter frukost nu. Strax ska jag gå ner på byn och fylla på mitt busskort (hoppas innerligt att dom inte märker att jag fyllt 20) sedan ska jag gå till manpower och kolla vilken buss jag ska ta och efter det, jobb till halv 3. Därefter ska jag söka upp något vaccinställe som tydligen skulle ligga på huvudgatan. Tänkte gå en sväng på sats sedan och köra lite lätt. Ha en bra dag!








LOVE FROM MAJA


Norska kronan bara stiger och stiger!

Det är härliga tider nu. Just nu tjänar jag 145 svenska kr i timmen, på att städa! Det är faktiskt helt sjukt, det måste ni ju hålla med om? Jag tar ut lika mycket pengar i månaden som en person i sverige som tjänar 26000 i månaden. Så ni som är arbetslösa hemma i sverige kom hit och städa för fasen!

Sjukt skönt att slippa bege sig ut i snöyran och springa. Det blev 45 min på bandet idag istället och lite styrke. Jag har hittat en sjukt bra maskin för ryggen nu som tar jättebra. Perfekt för mig som har en klenisrygg. Mätta och belåtna är både jag och Oskar nu efter en gomiddag. Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan blir det en film! Om inte sundsvallsjohan kommer över på lite nhlspelande, vi får se. Börjar halv 12 imorgon iallafall, SKÖNT!



BJUDER PÅ NÅGRA BILDER FRÅN LAKADIVERNA


Flygplatsen på Lakadiverna.. tror det blit båt för min del va.




Här tänker jag ligga och njuta, minst en vecka iallafall.




KADMAT heter denna ö som jag och Oskar tänker åka till.






LOVE FROM MAJA


Kaffe och äggröra

Tro det eller ej men här sitter jag nu, klockan halv 2 och äter frukost. Vad ska man göra då när man är utan jobb? Lika bra att sova ut rejält liksom. Thomas ringde mig precis och sa att jag hade jobb ons, tors och fre. Dock bara tre timmar men nästa vecka drar det igång igen och då är det 100% jobb i en månad framöver om jag vill. Det är bra att vara svensk ibland synns ja. Idag som sagt ska jag gå ner och träna igen. Mycket mer bjuder inte dagen på. Vi ska väl gå förbi ica senare och kolla in deras tillbud. Chokladkakorna är lika billiga som i sverige just nu! wohoo! men det får vi vänta med tills det blir fredag..



HADÈT





LOVE FROM MAJA

.

Som väntat så är det lugnt på jobbfronten denna vecka. Skolbarnen har ju som sagt lov så det är inte mycket att göra på skolorna och i och med det så behöver dom ju inga vikarier denna vecka. Får hoppas på lite remajobb istället. Men jag ligger inte på latsidan för det. Jag har från och med nu ett fullspäckat schema denna vecka ändå som innefattar både det ena och det andra. Bland annat spinning, Aerobic och massa annat kul. Jag måste ju utnyttja mitt månadskort för fullo och nu när jag är utan jobb en hel vecka passar det ju perfekt.

Idag blev det trampmaskin i 25 min, löpning på bandet i 30 min och sedan lite styrke. Jag har hittat min favvomaskin nu iallafall som kommer köras varje dag fram till indien, "insidalårmaksin". Äntligen säger jag bara! Jag ska försöka värva Oskar också för då får man en sån "ipod suffle". Vad jag nu ska med den till när jag bara lyssnar på musik från mobilen men men, kan ju vara bra att ha. Ne, nu ska jag gå och spöa oskar på nhl. Vi har tagit upp mitt palystation nu.


Fullspäckad vecka..


LOVE FROM MAJA

Måndag

Vi har strålande sol här i Trondheim idag. Första stopp idag blir manpower. Jag hoppas att Thomas har något åt mig denna vecka. Det är tydligen lov här i Trondheim den här veckan vilket betyder att det inte finns så mycket städjobb men ska går ner och höra iallafall. Efter det ska jag söka upp något vaccinställe och boka dit för det. Pappa tar alltid sprutorna på oss hemma så vi har bara någorlunda koll på vad jag har tagit och inte. Så det är bättre att ta det säkra före det osäkra iallafall. Nästa stopp blir lite inköp av "gymkläder" och sedan ska jag köpa mig ett måndaskort på sats. Det svider rejält i plånboken men det är ju bara en engångssumma för sen drar ju vi. Så nu kan jag träna utan att frysa, få ont i öronen och vara rädd att jag ska halka hela tiden. Ojdå, klockan tickar på. Dags för mig att bege mig neröver stan!








LOVE FROM MAJA


15/2

Om några timmar går tåget tillbaka till jobb och slit igen. Jag räknade ut igår att det är 6 veckor kvar tils jag och oskar åker till Indien. Det ska bli så grymt härligt. Som alla säkert redan vet så ligger ju maldiverna snett nedanför indien. Ögruppen fortsätter sedan längre upp som blir en del av indien och kallas lakadiverna. Vi har bestämt oss för att ta båt över dit och bo där kanske en vecka undefär. Jag som alltid har velat åkt till Maldiverna och nu ska jag i princip få komma dit!

Jag var och tände ljus på graven idag, så nu brinner det tre fina ljus där. Jag la även dit jättefina tulpaner för jag vet att mamma älskade tulpaner. Rosorna som vi la på graven på julafton ser nästan lika dana ut som när vi la dit dom eftersom det har varit minusgrader enda sen dess. Jag saknar mamma så otroligt mycket men jag vet att hon är med mig hela tiden och vakar över mig. Min skyddsängel.

Dags att börja packa kanske! Vi hörs när jag kommer upp till Trondheim.






Den svarta ringen är Lakadiverna och den röda är maldiverna.



Lakadiverna, även kallat paradiset?


LOVE FROM MAJA

Alla hjärtans dag

Oj, oj, oj.. som jag ätit dessa dagar! Tur att jag tänker unna mig att köpa ett måndadskort på sats när jag kommer upp till Trondheim. Jag är less på att springa och gå samma runda varje dag så jag tänkte lyxa på nu såhär sista månaden. Jag ska försöka få med Oskar att köpa ett också så vi kan gå tillsammans. Det blir bara vi i lägenheten ett tag nu framöver. Ikväll åker pappa iväg i tre veckor så vi har ätit tacos ikväll hela familjen och nu sitter vi och dricker latte från johannes expressomaskin med sån baristamjölk, MUUUMS! och så kollar vi på lite hockey såklart.

Snart kommer Oskar hit också. Han hade tydligen något till mig så det blir spännande och se vad det kan vara.
Fick dessutom världens finaste födelsedagspresent av honom igår. Vilken kille va? Känns som jag blir uppvaktad varje dag nu förtiden, så det ska vara;) Man är ju trots allt lite småsugen på att gå ut ikväll.. dock så känns det inte som att morgondagen komemr bli så lyckad då. Jag kanske ska vänta tills nästa helg och gå på frakken istället. Dock så blir det väl förmodligen jobb där som vanligt. Näe nu ska jag gå in och kika på lite hockey med pappa och Maria! Ha en trevlig lördagkväll vad ni nu gör där ute!



LOVE FROM MAJA


Vinterdag

Ingen otur hittills men inte det minsta skrockfull heller!

Vilken dag det har varit. Strålande sol och skidåkning med bror, Ida, och Sigge. Så otroligt härligt och lilla söta Sigge var rädd för mina skidor! Haha.

När vi i Norge fick höra att det kommit precis lika mycket snö här som vi hade i Trondheim kändes det lite tungt. Vi ville ju ha vår! Men dagar som dessa är det faktiskt underbart när det är helt vitt ute!

Har mycket att stå i ikväll, så det är väl lika bra att börja..

Ha en bra fredagkväll!




Fredag den 13:e

Grattis till mig, 20 år idag!! wohoo!! 20 år liksom? som vanligt så känns det ju inte så mycket men det är härligt att vara vuxen på riktigt nu. Det blev gofika framför brasan med hela familjen i morse. Mysigt mysigt! Och fina presenter fick jag också. Ikväll blir det thairestaurang i sundsvall, GÖTT. Trots att jag har shoppingförbud så kanske det blir en sväng på birsta innan ändå. Dock så behöver man ju inte shoppa nått bara för att man är där men ja, vi får se. Har fått massa oväntade grattissms idag också och jag måste säga att det värmde väldigt mycket trots att det blivit som det blivit. Idag så händer det inte så mycket på dagen, ska fixa nytt pass så det är väl det haha:p Imorgon då? blir det utgång eller myskväll? det återstår att se.



20 år!! (smygreklam för hemköp på kanten)

Fredag den trettonde..

..är ingen vanlig dag för det är världens bästa Majas 20-årsdag..hurra hurra hurra!








Sol och kallt

Vilket underbart väder vi har idag. Om det inte hade varit för att det är så kallt ute så hade jag gett mig ut på en skidtur. Kom precis hem från intervju och det såg väldigt ljust ut inför våren/sommaren. Skulle kännas skönt att ha ett säkert jobb i sommar där det dessutom är mycket ob. Tänkte masa mig iväg på spegeln och träna lite nu om min magknip bara kan ge med sig. Vad är det för fel på magen min? den verkar inte gilla någonting jag stoppar i mig överhuvudtaget.
Det händer som sagt inte så mycket just nu så därför blir det inte så långa inlägg. Idag är det min sista dag som tonåring också föressten. Måste ju medge att lite ångest får man faktiskt.


Bilder från tåget:


Lite annan utsikt än från x2000 till Sthlm.



Älvor som dansar på fjorden.



Något fjäll ute i vildmarken.



ÅRE! som att jag ville kliva av där..


LOVE FROM MAJA

Upp och hoppa!

Skönt att få sova ut! Nu ska jag gå upp och äta min favoritfrukost som mamma så snällt handlat åt mig.

Himlen är alldeles klarblå så dagen ska spenderas ute. Ska försöka få med någon ut på lite skidåkning tänkte jag. Har alldeles nya skidor så det är fantastiskt roligt att åka. Jag bara glider fram!

Ska även, som tidigare sagt, hinna med en sväng på stan med Julia och ikväll ska vi träna!


hjemme

Så himla skönt att vara hemma. Jag ska ju dock inte vara hemma så himla länge, Oskar och jag åker ju tillbaka redan på söndag. Ikväll blir det iallafall bara en lugn kväll framför teven. Imorgon däremot ska det hinnas med mycket. Först och främst intervju, ska även försöka hinna med ett besök på spegeln också hur nu det ska gå till som. Sedan blir det hockey på kvällen!!!:D Nu ska jag kika vidare på Topmodel. Hörs!











LOVE FROM MAJA


Hemma!

Efter en nio timmar lång resa är vi äntligen hemma. Både Maja och jag! Känns väldigt skönt och det är så mysigt att få träffa delar av familjen. Imorgon kommer dessutom bror med flickvän vilket blir superroligt.

Ska unna mig en sovmorgon imorn och den är så efterlängtad. Har klivit upp galet tidigt så många morgnar nu.
Sedan ska jag kila med kära systeryster på stan och fixa lite. Om jag inte tar helt fel tror jag att hon kommer vara sugen på en fika också.

Två dagar kvar och jag längtar!

 



08.20

Går tåget hem till härnta!!!! Elin och jag packar våra väskor och drar hem. Jag ska på intervju på torsdag sedan blir det hockey på kvällen. På fredag fyller jag 20 år!! Då har pappa tagit ledigt så vi kan hitta på något roligt hela familjen under dagen och på kvällen blir det thai i sundsvall. På lördag är det ju alla hjärtans dag och det firas med ett besök hos farmor och farfar. Förmodligen blir det väl någon gomiddag senare på eftermiddagen eftersom pappa åker till Nicaragua på lördagnatt. Efter det blir det antingen bara en lugn myskväll med oskar eller utgång, får se.

Så jag har fullt upp hela veckan. Jag ska trots detta försöka hinna med ett besök på banken, polisen och fixa nytt pass och en liten sväng på hemköp å snakke litt. En och annan fika ska jag nog också försöka klämma in om det går:p
Nu ska jag hoppa in i duschen efter en lång och skön springtur. Jag är förvånad över mig själv att jag ens orkar bege mig ut när jag stigit upp kl. 5 på morgonen. Sedan >> sängen!


Det blir förmodligen en liten bloggpaus under helgen men vi är tillbaka för fullo efter den! iallafall jag;)



LOVE FROM MAJA

Någon måtta..

..får det faktiskt vara! Skruttjobb idag med - så Maja och jag tog tag i saken och lämnade det med flaggan i topp!
Skulle vara roligt att veta vad Svetlana säger när hon öppnar böttekotten imorgon! Haha.

Nej nu tar vi lite pick och pack och beger oss hemöver för ett tag. Vi har två födelsedagar att fira och känner att vi vill bli lite ompysslade samt få i oss lite hederlig svensk mat!

LYCKA!


Inte världens bästa måndag!

Emilie åkte idag, snyft. Har varit hur roligt som helst att ha henne på besök och du är välkommen tillbaka när du vill vännen!

Helgen gick snabbt och vi har ätit mycket, varit på stan, pulsat i snö och pratat. Superdupermysig helg med mycket skratt!
Hann även med en tvårättersmiddag som Emilie och jag lagade. Vi gjorde wok och marängswiss och hela kalaset gick på 35 kr per person. Helt okej tycker vi!
Vår söta granne Anna åt med oss och gjorde oss sällskap hela lördagkvällen!


  
   



        

    

Vem låg här, Emilie?                                                                   
  

Snö, snö, och ytterligare lite snö, hela dagen!


Jobbet var inte alls lika bra idag som förra veckan. Svårt att beskriva här, men både Maja och jag upplevde det hela på samma sätt, men vi har bestämt oss för att gå imorgon och om det inte känns bättre då så åker vi hem.

Jag är så glad! Snart får jag komma hem och träffa min älskade familj och det är bara fem dagar kvar tills jag får träffa dig. Som jag längtar!


Vinterpromenad





<3


Nidarosdomen! vi kikade in där och det är verkligen häftigt där inne.





Hemma från jobb!

Nu är jag äntligen hemma. Fast det känns faktiskt inte som ett "äntligen" konstigt nog. Detta kanske beror på att jag stod i pianobar idag och bara kunde stå och lyssna på skön musik samtidigt som jag tjänade pengar? Tåls att fundera på. Ikväll spelade en ny kille som faktiskt var den bästa hittils, grym entertainer och för att inte tala om rösten. Tror dessutom att han blev lite småkär i mig eftersom han kom och pratade i varje paus överröste mig med komplimanger haha. Jag blir så sugen när jag står där att bara gå och sätta mig vid flygeln med en öl och bara sitta och sjunga med. Det får bli nästnästa helg tror jag. 

Nu ska jag ta och gå och lägga mig och sova bort heeeeeeeeeela söndagen. Usch, jag gillar inte söndagar.
På onsdag får jag åka hem:D:D det ska bli så kul att träffa familjen igen och nu är Maria hemma å allt! Så därför ska jag gå och lägga mig NU så det går fortare.


LOVE FROM MAJA

Lördag

Haalå hallå!

Trots att det är lördag, jag har fått sovit ut och det är hyffsat väder ute så är det en riktig skitdag. Varför vet jag inte?
Det jag vet är att jag ska ut på en lång och svettig springtur nu så jag får springa av mig all skit. Därför så hör jag av mig när jag är på bättre humör=)


Ha en bra lördag!!




LOVE FROM MAJA

Mums!


..mätta och belåtna!

Pizzatime!

Hallå bloggen!

Fredag och finbesök av bästa Emilie. Det bestämde vi att vi ville fira med ett besök på Peppes pizza. Så hela gänget gick dit. Jag åt åtta bitar! Tänkte bara berätta det utifall att någon kanske känner sig besegrad nu? Hihi.
Avslutade middagen med en McFlurry Lion på vägen hem.


Imorgon blir det stadsvandring och någon god mat. Vår söta granne Anna kommer också över!

Maja och jag har världens slappaste jobb!


sovdags

Inkommen från en springtur, eller springtur och springtur vet jag inte om jag ska kalla det.
Joggingtur är nog ett bättre ord, för sagta gick det.. mina ben är som spagetti! sovdags nu!


GOD NATT!

Finbesök!

Blir ett kort inlägg idag, Maja har redan beskrivit vår dag så bra med bilderna i nedanstående inlägg, dessutom står maten i ugnen och är alldeles snart redo att inmundigas!

Idag kommer Emilie! Wiee. Ska gå och möta henne vid tåget tio över åtta. Ska bli så mysigt och roligt att träffas och få visa henne hur vi bor här i Norge!

Längtar!
 


Riktiga torsdagen

BILDER



Här är klockan 10 över 8.. vi väntar på rasten som är mellan kl. 09.00 till ca 10.30 ?





Mycket att göra på jobb alltså..





Vi har fullt upp.





Som sagt, fullt upp.





Börjar ni förstå slappheten på jobbet?





jobba, jobba..





Jag tror aldrig jag har varit så trött som idag, någonsin.





Nej, detta är inte en uteliggare..
Det är bara Elin som ligger och sover i en sopsäck och har ett paket skotrekk som huvudkudde.






Hur jag hamnade där? ja, det var ett bra spörsmål.. övertrött var namnet.

Aningen trött på bussen

Elin och jag diskuterar hurvida dom från afrika har lockit hår eller inte:

Maja säger: Jo, alla därifrån har lockit hår. Kowsar och nazra som gick i min klass på solen hade ju det?

Elin säger: Näe.. men min pojkväns tjej har ju rakt hår?

Maja säger: mmm men hon kanske plattar det!? (daah ungefär)



Jag märker inte ens att Elin säger fel och tror att jag har rätt och ja, allt blir bara en enda sörja.
Efter ett tag bryter vi ut i ett hysteriskt skratt som fortsätter enda ner till prinsen krysset.
Jag har kommit fram till att torsdag är den värsta dagen i veckan..

.



Hade jag något val?


Ps. lägg märke till inlägget nedan, att det står "torsdag" som rubrik. Det var Elin som upptäckte det, märks det att jag är trött? eller kanske övertrött snarare? Än en gång, IKVÄLL ska jag gå och lägga mig halv 9.. De är dom ständiga löfterna som jag och Elin ger varandra varje morgon men vi håller dom aldrig.

Torsdag

Idag hade ju inte jag och elin så mycket att göra. Bla så testade vi på att "kylspraya" vatten och det blev till is haha, helt otroligt va? Sedan kunde vi inte låta bli att spraya en minimorot som vi snodde från våran kollegas påse och den blev också till is. Sedan har vi även suttit och ritat enhörningar.. jag lovar att det är kul om ni testar att sova bara 4 timmar och är vaken resten. Det hela blir som en gratisfylla nästan, fast bättre.


LOVE FROM MAJA

Onsdag!

Allvarligt talat. Vad har Maja och jag för jobb, får detta ens kallas jobb och är vi verkligen värda de pengar vi tjänar?

Så här såg vår dag ut idag.

05.30 - Klockan ringer och vi kliver upp ur våra sängar, känner oss ganska utvilade eftersom vi annars är vana att kliva upp en timme tidigare.

06.10 - Springer till bussen, ja, vi springer alltid för vi tror att vi är sena, men det slutar med att vi får stå och vänta på bussen kylan.

07.00 - Sätter igång med lite lätt städning, trots att vi egentligen börjar halv sju kommer vi aldrig igång innan sju.

07.40 - Börjar bli färdiga men försöker dra ut på tiden, den som är klar först hjälper den andra. Bör nämnas att vi är ytterst noga och inte slarvar det minsta!

08.10 - Sätter oss i butterkotten för att vila. Vi har inte fika (och beräknas inte vara färdiga) förrän kl nio.

08.45 - Blir alltmer trötta och hungriga så vi bestämmer oss för att smyga bort mot fikarummet.

09.00 - Sitter vi, alltid först av alla, redo med vårat fika. Innan de andra kommer har Maja redan hunnit ta två koppar kaffe, som annars kostar pengar..men det man inte vet lider man inte av!

10.15 - Vi städar konsthallen, rummen är knappt använda, så det finns inte mycket att göra. Spelar lite piano och gitarr för att få tiden att gå.

11.30 - Äter lunch.

12.30 - Går 200 m till det minsta dagis jag någonsin sett och städar det.

13.10
- Tillbaka från dagiset. Sveper förbi några klassrum, eleverna blir intresserade och vill prova att städa, vi bistår med redskap och de gör arbetet. Finurligt.

13. 37 - Sätter vi oss på bussen mot centrum.

Om vi vill kan vi fortsätta med detta fram till slutet av mars! Haha.
Vi undrar hur det är möjligt att 90% av alla vaskedamer här är sjukskrivna.


Träningsvärk

Nej nu ska en sliten Elin gå och lägga sig.

Har inte Maja och jag träningsvärk i skrattmusklerna imorgon, ja då är det antagligen omöjligt att få det!

Godnatt gott folk!


Bilder



Nere i byn är det ingen snö men uppe på Byåsen där vi vaskar är det riktig vinter!
Tog bilden i morse när Elin och jag gick från hållplatsen till skolan, fint va?




Elin vägrar att vara med på bild. 
Vi sitter och väntar på att det ska bli rast eller något?




Det är kul att leka med kylsprayen ibland, faktiskt.

Tisdag som inte känns som en tisdag

hihihihihahahaahhohohohheheheheheh, ja ungefär så skulle jag kunna sammanfatta våran dag. Alltså alla tjejer vet ju hur det blir när man är så övertrött. Allt är roligt och det går bara inte att sluta skratta. När detta bryter ut på bussen packad med folk så gör ju inte det saken bättre heller. Alltså seriöst, jag tror inte jag behöver göra några abslide ikväll så som jag tränat (skrattat) magen idag. På tal om bussresan föressten, folk måste ju trott att jag satt och grät på bussen för jag och Elin satt mitt emot varandra där man lägger väskor egentligen eftersom att bussen var så full. Så dom lär ju inte trott att vi kände varann direkt. Haha sjuk dag. Vad små missförstånd kan bli så roliga.

På tal om något annat så låste vi in oss i byttekotten(?) idag (städförådet). Haha, vi hade inte så mycket och göra så vi gick dit och satt oss en sväng och när vi väl satt där så tänkte vi: "fasen vad njut om vi skulle låsa in oss här, då blir vi ju tvungen att sitta här tills någon kommer och öppnar". Sagt och gjort, vi var inlåsta, på riktigt! Dock inte så länge som vi ville men en stund iallafall tills Svetlana från Russia kom och låste upp och vi var räddade. Resten av dagen blev det som planerat en sväng på min numera favoritaffär i den här stan. Oskar kom precis hem från jobbet, stackarn har stått ute och frusit hela dagen som vanligt men han är väldi flink! Nu ska jag och Oskar göra lite mat tillsammans och sen måste vi städa.. hm tråkigt.



LOVE FROM MAJA

Måndag

Jahapp, Elin och jag har världens slappaste jobb vad ska man mer säga? Tjäna pengar på att gå runt och prata om allt och inget och bara slamsa är väl inte helt fel? Har inte så mycket mer att skriva än att idag har det "jobbats" och även liiiite men bara liiiiiite shopping.. usch usch. Visar kanske sen. Idag ska jag äta grönskassoppa, mmmm!



Ha en fortsatt trevlig måndag!




LOVE FROM MAJA


Måndag

Vilken sovmorgon! Lyx!

Nu sticker Maja och jag till jobbet. Hörs senare.

Ha en bra dag!


söndagsgöra

Idag har Elin fixat mitt hår och det blev riktigt blont, det gillar vi! Jag är inte lika bra på att fixa hår som Elin, förra gången blev det prickit när jag skulle fixa hennes haha. Det blir nog bättre nästa gång, det sägs ju att man lär sig av sina misstag (om hon nu låter mig göra en gång till). Har varit ute på en powerwalk och nu gjort mina abslides och situps till Gwen stefanis - What you waiting for. Alltså den låten kan man springa till, trampa till, gå fort till, situps ja i princip allt. Den ultimata träningslåten helt enkelt.

Nu ska jag ta en koppp te och sedan krypa ner under täcket och kolla på lite desperet. Har bara sett första säsongen och har ingen aning om vilken dom är på nu?! Ska iallafall börja på andra ikväll. Jag trodde aldrig att gör skulle fastna i desperetträsket men där högg jag i sten vill jag lova.

Ha en trevlig söndagskväll!




LOVE FROM MAJA (elin du måste fixa tillbaka min lovefrommaja??!) ;)


en till!

Dagens (kanske månadens och ev. årets?) bästa; Maja är tvungen att snurra sitt hår flera varv runt öronen innan hon ska sova, annars får hon liggsår eftersom kanten på öronen är så hårda!

Skrattar bara av tanken och ser Maja innan hon ska sova sno sitt långa blonda(!) hår flera varv runt örat som är på den sida hon bestämmer sig för att sova på.





Jag fick känna och de är faktiskt ovanligt hårda! Helt klockrent. 


Hjälp!

Hjälp Therese Perlman att hitta sin stulna rottweilervalp! Kopiera detta inlägg och lägg ut det i eran blogg. Uppmana även era läsare att lägga upp det i deras blogg. Så ni som läser detta, gör detta till en kedjereaktion,få detta inlägg att kretsa på internet så förhoppningsvis kanske någon vet något! Har ni sett denna hund så kontakta personen längst ner i inlägget eller polisen på 11414.






Hej,
På nyårsnatten försvann min älskade hund Neo ifrån vår gård i Tygelsjö. Han är en rottweilerhane på 6 månader. Svart med bruna tecken, chippad. Jag har inte hört nånting om honom, inte nån som sett honom eller liknade på 13 dagar, och jag lider otroligt mkt av detta, för han betydde allting för mig. Jag tror att någon tagit Neo, och tänker behålla honom, och skulle mitt mail komma till den som har honom, snälla lämna honom tillbaka, jag köper en ny hund åt er, så länge ni bara ger mig min Neo tillbaka. Har du sett eller hört nånting som kan leda min hund hem igen kommer du belönas generöst. Jag gör allt för att min älskling ska komma tillbaka. SNÄLLA skicka detta mail vidare, enda sättet jag kan nå ut i sverige på. Har gjort allt, polisanmält, anmält på diverse hemsidor, radion, sydsvenskan, kvällposten, lappar överallt där jag bor osv.

Therese Perlman 070-4164073
Tillgänglig 24 timmar om dygnet
[email protected]
Kontaka mig eller polisen på 11414


Söndag.

och så var det söndag igen. Förstår verkligen inte hur helgen kan gå så fort, samma visa varje helg och ändå jag inte gjort något speciellt.

Imorgon får iaf Maja och jag jobba tillsammans om Thomas nu hör av sig, för just nu har vi ingen aning om när, var och hur. Vi hoppas iaf. på att det bara blir vi två på en skola, det skulle vara det ultimata. Eftersom vi är så snabba skulle vi då kunna göra klart allt på kort tid och sedan åka hem tidigt.

Under veckan som kommer har Maja och jag några saker att uträtta efter jobbet och på torsdagkväll kommer Emilie. Så denna vecka kommer gå fort!




1/2

Inte förrän nu har jag sett klart filmen Nyckeln till frihet. Tänker inte skriva någon lång recension utan jag nöjer mig med att säga att den var otroligt fin och helt klart sevärd. Det enda som slog mig var det faktum att det endast var män med i filmen, (eller jag tror jag kunde räkna till två kvinnor och de sa inte ett ord).

Klockan slog nyss tolv och januari övergick i februari. Jag är helt övertygad om att det kommer bli en bra månad. Majsen och jag fyller dessutom år och det ska vi minsann fira!

Nu ska lilla trötta Maja sova och jag ska gå och hämta ett gott, saftigt äpple!

Godnatt världen!

RSS 2.0