Tårtkalas!

Jajemensan, det är precis vad som stundar. Har haft fullt upp med att baka idag så har knappt hunnit med att glädja mig åt att det faktiskt är första advent!
Nu ska jag slänga på lite grädde och frukt på tårtan och sen är det bara självaste födelsedagsbarnet som saknas men hon beräknas dyka upp snart!

Bilder kommer, håll ut!


Bilder

Här kommer det lite bilder från skyltsöndagen på Trondheims torg. Dans runt granen, körsång, Skriskoåkning, Glögg, kaffe, muffins, pepparkakor och klementiner. Synd att alla julsånger sjöngs på norska bara. Man kunde ju inte göra annat än att skratta.
 




Dåliga mobilbiler, ska införskaffa mig en ny kamera efter jul.














Första advent

Idag är det ju som alla vet första advent. Alla värmeljus är tända i hela lägenheten, min lilla julgran står och lyser i ett hörn och alex har överaskat alla med att ta med sig en adventljusstake. Oskar och jag har varit nere på bunnpris och köpt baugetter och värmt i ugnen som vi nu sitter och äter, mycket gott! Snart hade vi tänkt att gå ner och kolla runt lite på julskyltningen. Dom senaste åren har jag inte längtat så mycket till julen men det här året gör jag faktiskt det. 

Om två veckor smäller det! Jag börjar bli lite smånervös men jag kommer att bli sjukt nöjd, det är jag säker på.

Nu ska vi gå ner på bakklandet och kolla läget. Det var tydligen gratis kaffe och glögg och ponnyridning för den som vill. Vi gillar allt som är gratis.

Haen mysig söndag!




Färdigjobbat!

åh, nu är jag äntligen hemma! Jag har jobbat på rema1000 idag och det gick riktigt bra trots att de har 200lappar och 20lapparna ser ut som våra femmor. Jag tror att jag är lite förkyld också, jag har suttit och frysit hela dagen usch. Oskar får värma mig lite. Imorgon är det skyltsöndag! Det var så fint nu när jag åkte hem från jobbet. Efter hela huvudgatan har dom granar med belysning på varje sida och en massa andra fina julbelysningar på det. Jag längtar hem till den goda julmaten och familjen. Det ska bli så skönt att få komma hem sen! Åh, måste bara berätta att jag såg en sån sjukt söt hund på bunnpris nu efter jobbet. Det var en tjej som hade den i sin matkorg, en sån "pomeranian". Den ser ut ungefär som den jag ska köpa. Blev tvungen att klappa den lite, ååååh den var så söt! Ska köpa en till våren. 
Nu ska vi dricka lite vin och äta ost och kex (låter som blondinbella haha). Ha en trevlig kväll!







Solsidan!

Inte mycket som hänt denna dag, därav det korta inlägget.
Har varit på solsidan med min kära granne och framförallt kära vän, Anna! Solsidan klingar så fint i mina öron, men idag höll inte namnet vad det utlovat. Grått, kallt och halt var det men med trevligt sällskap blev det ändå en fin svängom.
Inhandlade lite mat och lite annat gott och sedan styrde vi kosen hem till Anna och Hannahs lilla rum där det förövrigt var väldigt julmysigt och nystädat.


Tråkigt att inte Lövet är hemma (var bara tvungen att använda ytterligare ett av hennes åtskilliga smeknamn). Det blir verkligen tomt utan dig Majs!



Go morgen!

Vaknade av att Maja kom infarande i rummet. Hon är påväg till REMA1000 för jobb nu.
Själv ska jag kliva upp, duscha, ta en sväng på stan och sedan laga något gott till middag. Funderar på kycklingfilé med någon god sås.

Haha. Märkte även att något har hänt med toalettdörren så den inte går att stänga! What to do? Det får bli jobb för killarna.

Vädret är väl lite si och så här i Trondheim. Väldigt skiftande som jag nämnde i ett tidigare inlägg och för tillfället verkar det vara grått.
Det blir inte så kallt här inne i centrum så när snö väl kommer behagar den inte ligga kvar så länge utan det blir bara en massa slask vilket resulterar i att vi alltid går omkring i blöta skor. Ska faktiskt titta om jag hittar några sköna, torra skor på stan idag och isf ska jag slå till direkt!

Ska gå upp och sno ihop något att äta till frukost, eller nu ser jag att det snarare blir brunch för mig idag.



Julklappstips!?

http://www.läkareutangränser.se/sv/gava/Hogtidsgava/Julkort/ - värd ett besök!

Många bäckar små brukar man säga och genom att skänka pengar, om så även en liten summa, kan mirakel ske och liv räddas.

1000 kronor kan betala för 4 kirurgiska kit för behandling av splitterskador.

500 kronor kan behandla 100 personer för hjärnhinneinflammation. 

250 kronor kan rädda livet på ett mycket svårt undernärt barn.

150 kronor kan rädda 15 personer från att dö i kolera. 

70 kronor kan ge 3 barn ett livslångt vaccinationsskydd mot mässling.





We love Fridays!

Åh du härliga fredag. Var man än går märker man av att det är fredag, alla blir på så mycket bättre humör och det gäller även en själv.

Har varit på stan och uträttat lite ärenden med Majs (herregud vad många smeknamn hon har fått, kom jag just på?). Vi hittade lite stiliga trosor och jag köpte en kosedress som det heter här. Mycket mysig! Blev även en present som ska skickas till Sverige idag.

  
Tema rosa?


Stort plus till den som designar mjölk- och gräddförpackningarna i Norge.
Vilken julkänsla man får när man öppnar kylen på morgonen!



Nej nu står pizzan i ugnen, sedan är det min och majas hemlighet som väntar.
 

Fredag!

Åh, idag känns allt så himla bra! Har fått heltidsjobb nu fram till jul (och efter säkert om man vill), det jobbades extra igår kväll, ska jobba 10 timmar på rema imorgon, intervju på fjällbutiken i veckan! Och dom verkade väldigt intresserade. Sist men inte minst så kommer Oskar hem idag också! Mysigt. Känns som mitt liv är påväg åt en mycket bättre riktning just nu. Trivs som fisken i vattnet i denna underbara stad också. Sol har vi idag med.

Elin och jag har varit runt lite på stan idag. Det blev 3 par börnborg trosor, dom kostade bara 99kr st och det fanns skitfina färger. Herregud vad jag fyndar här i Trondheim alltså. Nu ska jag ut och springa så hinner inte skriva så mycket mer. Ha en bra dag!








HEMMA

Färdigjobbat för den här gången! Jag är inte van att jobba 10 timmar om dagen men det har gått riktigt bra faktiskt! Det var roligt att servera som vanligt. Det var det bara jag från personalhuset, en annan tjej, kocken och kantinetanterna som jobbade ikväll. Förra gången var vi ju kääämpemånga men ikke ikväll.

Dörren var låst när jag kom hem så nu är JAG ensam istället. Elin, Elin, Elin.. Jag säger å det;) 
Imorgon är det inget jobb inplanerat men vi ska till Thomas och prata kl.10.00. Hur snäll får man vara att lägga mötet kl tio på den enda sovmorgonen vi har? Lika bra kanske, det är ju trots allt mycket som ska göras imorgon. Hyran ska betalas, Skattekort och kontonummer ska lämnas till effekt, ska förbi högfjällsbutiken och höra om jobb, voldemort, springa osv.

Nej om man skulle ta att knyta sig, är sååå trött nu.


ROSENBORG VS. VALENCIA


Det är ju fotbollsmatch här i Trondheim ikväll. Rosenborg möter Valencia!
Detta är en bild där Rosenborg precis gjort mål, från förra hösten då de möttes.








Kvällsinlägg

Dagarna går så fort numera, man hinner knappt med. Nu är det plötsligt kväll och jag är ensam.
Har ägnat kvällen åt att städa, hänga tvätt och äta god lasagne.



 

Måste bara berätta om fyndiga Majlis. Idag när jag är påväg in i köket så står tvättstället framför öppna spisen, ser något rosa ligga där men reagerar inte förrän jag kommer riktigt nära.
Detta var vad jag fann:

Anledningen? Hon hade bråttom och ville att laxen skulle tina! Så sött!

Ska försöka hitta på något att göra nu för snart dör jag av tristess!

Ha en bra kväll kära läsare.



Hallå

Nu ska jag snart göra min så kallade middag idag. Ska va på andra jobbet för dagen kl.17.00 och måste ta en buss som går 16.08. Men men livet går ju vidare ändå, eller? kollar jag ut på slasksnön så kanske inte.. Idag har jag och Elin pantat flaskor haha, en bild kanske kommer ut senare. Vi fick ihop 160 norska kr, så det blev lite gratis mat på rema och dom efterlängtade skumtomtarna som jag inte köpt för att dom varit på tok för dyra. Vi går som sagt runt och samlar pant på skolan när vi städar, inte på stan om ni trodde det. Så desperata efter pengar är vi ju inte.. bara lite. Imorgon kanske det blir voldemort (stört kodord men whatever). Vi är lite oense om när ,var och hur men av ska det bli iallafall. Imorgon kommer Oskar hem! Wihooooo det blir fun! Matdags nu, see ya!








Bussbyte

Efter lite dramatik på bussen och bussbyte är vi äntligen hemma. Våra skor och fötter var blötare än någonsin och det var så skönt att få på sig något varmt.
Det är världens slaskväder i Trondheim och vi blev upplysta om att det är just så en vinter kan se ut här!

Majsen ska jobba ikväll så jag blir ensam i lägenheten. Har märkt att det är väldigt tråkigt att laga mat och äta helt ensam. Det är inte alls samma sak som att laga till flera och vanligtvis älskar jag att laga mat men nu, nej, inspirationen är för tillfället lika med noll.

Snart är det första advent och gatorna här i stan är pyntade med ljus, granar och ris. Så fint och mysigt! På söndag är det, precis som i Sverige, en del aktiviteter på stan som man inte får missa. Hörde något om sång och dans kring en gran samt något som liknar vår julskyltning.

Nu ska jag röja upp ordentligt på mitt rum, sätta igång en tvätt och sedan fika lite.



Godnatt!

Sovdags!

Som det ser ut nu är både M och jag lediga på fredag så efter morgondagen är det bara att ladda batterierna för en fullspäckad helg!
Födelsedagsbarn som ska firas, besök hos densomintefårnämnasvidnamn för mig och M, ev. jobb, tårta som ska bakas.. blabla, listan kan göras lång.

Nej som tidigare sagt, sovdags. Godnatt!



Onsdagkväll

Idag har verkligen varit en "integöranågontingdag". Man känner liksom fortfarande av det där att gör man ingeting på kvällen så får man lite ångest över att inte utnyttjat den till något vettigt, som skolarbeten. Nu ska jag inte överdriva och säga att vi som gick media hade så fruktansvärt mycket att göra. Men man hade ändå det där provet nästa vecka, den där inlämningsuppgiften som skulle vara inlämnad till AC för flera veckor sen osv i huvudet hela tiden.

Just nu sitter jag och äter lite middag, vet att jag tjatar med det blev lax idag igen. GOTT iaf. Eftersom jag so sagt har gjort i princip ingenting idag så betyder ju det att jag inte har så mycket att komma med i bloggväg. Jag kan lova er att just nu händer det grejer och INOM KORT så händer det ännu mer spännande saker och bilder kommer såklart. Så håll er uppdaterade med spännande svaller och händelser från Trondheims uteliv och arbetsliv genom att klicka er in här varje dag. Ryktas om att det är fest på lördag, kanske blir det pianobar?

Lite ny design har vi skaffat oss också, vad tycker ni?;)




Remakurs avklarad!

Maja och jag sitter nu här vid köksbordet och pysslar lite. Vi har ätit lunch, risgrynsgröt för mig och M tog en shake vilket vi båda vet konsekvenserna av.

Har idag jobbat på Rema1000, för första gången fick jag alltså testa ett kassajobb och det var faktiskt roligt. Antagligen kommer den åsikten att ändras efter ett antal timmar, men första intrycket var iaf positivt.

Märkte imorse att det inte alls är mycket lättare att gå upp klockan sju än fyra. Somnade om flera gånger och var drittrött! Imorgon är det dock tillbaka till vardagen igen, men kanske för sista gången? Blir kanske aldrig mer Tiller och framförallt aldrig mer så enormt tidiga mornar!

Höstrusk ute men öppna spisen värmer och dessutom har vi värmeljus överallt.
Nu ska Majlis och jag fika wienerbröd och varm choklad, gott värre!



Ensam hemma

Japp, det stämmer! Jag är alldeles själv hemma. Elin kommer hem och sover iaf så jag slipper sova ensam. Jag pratade med Oskar nyss och dom har det slappt där ute som vanligt. Imorgon dock så skulle dom tydligen få mer att göra och som det lät på Oskar så tyckte han att det lät bra. Nu ska jag ta en apelsin och hoppa in i duschen och sen är det natti.





Sov gott allesammen!




Dagens rätter!




Jag låter bilderna tala för sig och överlåter eventuella kommentarer till kostexperten Maja. Kanske inte världens nyttigaste måltider, men förjäkla gott har det varit!

.

Hej halå igen!

Jag var varken ner på högfjällsbutiken eller hämtade några typsnitt. Har verkligen ingen brådska med typsnitten och han Robert som han hette sa att det passade bättre om jag kom ner imorgon istället. Gjorde ett tappert försök att kolla på ensam mamma söker idag igen men eftersom själva spelningsgrejen verkar ha fått fnatt så blev det en powernap istället.

Jag har precis avnjutit lax med citron & pesto samt rårivna morötter till. Har snöat in mig på lax och äter det mest varje dag. Elin och jag har börjat funderat på vad korv till exempel egentligen innehåller. Efter att tittat runt på internet och läst någon artikel på aftonbladet så var vi inte så sugna längre. Kan man leva snålt samtidigt som att vara nyttig så är ju det bra och då tänkte jag mest på rotfrukterna.

Imorgon ska vi som sagt på upplärning på rema och vi har fått med oss ett häfte med PLU-koder som vi ska plugga in. Kan nog bli riktigt trevligt att sätta sig bakom kassan igen. Stör mig dock på att deras tjugor som ser ut som våra femkroner och så har dom 200-lappar också. Sen att både Elin och jag kommer drunkna i våra otroligt snygga byxor, kan inte bli mycket bättre. Jo, det kan det föressten. Vi har SOVMORGON imorrn!!! Inget stiga upp kl. 4 här inte. 
Klockan 7 ställs mobilen på istället.




mums!




Näe, nu är det dags att bege sig utöver, hörs!


2,3 år idag föressten, congratz till mig och oskar!



Love from Maja

Love.

Idag är det Majas tur ta en ordentlig powernap. Själv har jag precis tittat på två avsnitt Prison Break, druckit varm choklad med grädde och ätit chokladboll. Mums!

Imorgon ska vi på upplärning på REMA1000 = jobba fyra timmar utan lön. Lagligt? Någon som vet?

Ikväll blir det antagligen norska bonde söker fru, om det inte visas något bättre på TV. Eller blir kanske inte TV överhuvudtaget, vad vet jag?

Ska lägga in bilder på dagens måltider sedan också, så att ni därhemma kan följa hur mitt och Majas dagsintag ser ut (om ni nu finner det intressant?).

Nu hörde jag att Maja var uppe och tassade så nu ska jag umgås lite med henne.

Love from Elin

Tisdag

Haha allvarligt, kl. 05.10 (brukar bli 5-10 min senare) på morgonen när vi drar till jobbet är man så sjukt övertrött så det går inte att hålla sig för skratt när vi ska ta oss ner för dessa backar. Samtidigt som vi alltid är sena, på tal om ingenting. Nej, men idag ska jag ta mig ner på högfjällsbutiken (eller nått) som inte har öppnat än och prata med någon Robert i hopp om att få något extrajobb. Sedan så ska jag hämta "lite typsnitt" och komma fram till ett riktigt fint. Elin och jag har olika planer ikväll. Dock vet jag inte om just jag har några speciella planer förutom att springa men. Fredrik kommer tillbaka ikväll också tror jag en fågel viskade i mitt öra. Vädret idag då, ja när jag kollar ut just nu så är det faktiskt blå himmel och sol för ovanlighetens skull. Inte så kallt har vi idag heller. Nu ska jag gå och se om jag finner någon lunch.








Love from Maja

Utan motivation..

Måndagkväll. Dåligt med uppdatering på sistone, förlåt mig.
Det är inte det att jag inte har något att skriva om, för det har jag. Felet sitter väl snarare i att motivationen tryter för tillfället.

Har varit en bra dag. Startar som vanligt runt fyra (funderar på om detta är sista veckan?), sedan halkar vi oss ner till bussen. Varje gång vi kommer upp- eller ner helskinnade från de två backarna är ett under och vi väntar egentligen bara på att en av oss ska bryta ett ben eller två.

Galet egentligen att det inte är första prioritering att sanda backarna i detta område. Det har ju trots allt gått flera dagar nu och inte ett sand- eller gruskorn har setts till.

Överlag konstig prioritering här i stan. Idag har Maja och jag kanske sett två av de mest udda jobben någonsin. Två tjejer som sågade av små kvistar, nej inte stora grenar, utan endast små pinnar på träd. De såg fruktansvärt motiverade och koncentrerade ut. Som att hela världen skulle gå under om de sågade av fel kvist(?).

Andra arbetet gick ut på att lyfta på en gatusten på stan, jämna ut jorden under den för att slutligen lägga tillbaka stenen. Så höll de på, sten efter sten.

Arbeten som dessa kan man tydligen lägga pengar på, men inga pengar satsas på att sanda isbanorna till backar vi har eller låta skolbarnen få ordentlig lunch på skolan. Förstår verkligen inte. Det är ju en ren omöjlighet för äldre människor att ta sig ner för denna backe under vintertid!


Nej, nu väntar sängen. GODNATT!

Love from Elin

Måndag

Grabbarna har åkt över fjorden igen med jobbet och kommer hem på fredag. Elin och jag har varit på jobbet idag som vanligt. Vi ska på upplärning på rema1000 ute på lade på ons. Kort och distinkt inlägg. T R Ö T T är det enda som behöver sägas för vad jag känner mig. Godnatt!









Love from Maja


.


Ikväll blir det varm choklad och pepparkakor

Färdigjobbat!

Nu är kl. 03.27 och jag är inte trött överhuvudtaget. Eller jo, jag är nog det men jag känner det bara inte. Jag har jobbat på ett ställe som heter Frakken inatt på pianobar. Absolut det skönaste utestället jag varit på och det bästa är att jag kommer in gratis nästa gång jag ska ut. Det var en stor flygel i mitten av lokalen med levande ljus och barstolar runt om. I början var det inte så mycket folk så då kunde jag bara stå och lyssna på amerikanen (och tjäna pengar samtidigt) som var grymt duktig. Sen blev det ett jävla drag där inne med sjukt mycket folk och "the pianoman" körde så det bara rykte. Mycket svenskar som jobbade där också så det var kul. Nästa helg blir det defenitivt ett besök där, troligtvis blir det jobb men vi får se! Det sjukaste just nu är att i vanliga fall så kliver jag upp om 20 min och drar på jobbet. Hur ska jag kunna somna imorgon ikväll när jag kommer sova halva dagen?! och sen upp 4 igen.. jaja man är ju bara 19 år och 10 månader;) en gång i livet, det är väl nu man ska orka som mest? vila får man göra sen. Igår bestämde Oskar och jag att vi ska vara borta hela april, förmodligen blir det Thailand. S K Ö N T !!!! Melondrinkar, surfa, festa, stranden, sol, värme, bekymmersfri, kärlek, bada, palmer, sköna människor, slappa. Många härliga stunder att se fram emot. Nu säger Oskar att det är dags att sova, kl är ju trots allt 03.46.


God morgon!



LOVE from Maja

Slö lördag

Denna lördag har hittills varit väldigt lugn och skön. För tillfället är vi tre stycken  i lägenheten och jag tror bestämt att alla tog sig en ordentlig sovmorgon. Tror även att jag talar för oss alla när jag säger att den var välbehövlig.

Har sedan ätit frukost, diskat och plockat undan i hela köket (nu är det så fint så) och duschat.
Vi måste planera duscharna lite eftersom vi inte har alltför mycket varmvatten. Så om jag duschar nu kan nästa duscha runt sex, osv.

Ikväll har jag och M för en gångs skull olika planer, den ena innefattar att tjäna pengar, den andra att dricka rödvin med trevligt sällskap.

Ikväll blir det pizza till middag för mig, det är ju trots allt bara lördag en gång i veckan.

Love from Elin

Film- och boktips

Kan med varmt hjärta och tårade ögon rekommendera alla att se och läsa Den gröna milen.


Detta får avsluta kvällen..






Tänkvärt - eller hur?




Härliga fredagskväll..

Jag har plötsligt blivit en riktig sjusovare.
Det händer att Maja och jag bestämmer oss för att ta en powernap efter jobbet, men flera dagar i rad har nu Maja fått komma in och väcka mig runt sju på kvällen för att jag bara sover och sover.
Så medan Maja är övertrött på kvällarna är jag ganska pigg och det är uppenbarligen en perfekt kombination. Vi skrattar och har så roligt ihop att folk blir avundsjuka när de ser oss!

Fredag idag, en riktigt bra sådan. Allt har flytit på hela dagen, och speciellt bra var den nu i slutet. Tror Majs är beredd att hålla med trots att det inte riktigt rör henne, men hon vet vad jag pratar om.

Skulle vilja avsluta detta inlägg med att tacka Ladta på vårt jobb för det hon gjort, utan henne vore inte jobbet detsamma. Riktig koselig kona!
Hon har bjudit hem mig och Maja på vårrullar och dessutom har hon bett mig klippa hennes hår - och det är ett hedersuppdrag (om ni såg hennes hår skulle ni förstå varför!).
Idag kramade hon oss hejdå och önskade oss en riktigt god helg. Genomsnäll helt enkelt.

Tråkigt med inlägg utan bilder, jag vet. Lägger in något imorgon, så håll ut.

Love from Elin

fredagfredagfredagfredag

Åh så skönt det är med fredag! En alltid lika efterlängtad dag! Tror aldrig jag längtat så mycket till helgerna så som jag gör nu. Jag som skulle hit och jobba gärnet och hamnade på världens slappaste jobb och är döslut ändå, så det kan bli. Men återigen kl. 04.00 är det uppstigning vaaaaaaarje morgon, du må husk det. I eftermiddag kom Oskar hem, en väldigt efterlängtad ställningsbyggare. Alex drog hem till härnta och ska väl ta igen sin födelsedag. Han fick ju ingen tårta här men han fick en present av mig och Elin iallafall:) Den tog slut lika fort som han öppnade den. Jag och Elin var på citysyd efter jobbet idag och då bunkrade jag upp med onyttigheter så det ska räcka heeela helgen GÖTT! på tal om ingenting liksom. Näe, nu ska jag och orreborre gå och köpa tacos och det ska bli så gott. Alltså fredag har verkligen blivit min favoritdag, trots att det är jobb på dagen. Det är en riktig mysdag och kväll och man får äta hur mycket som helst eftersom man slitit hela veckan. Ha en riktig trevlig och mysig kväll kära läsare!




Love from Maja

Torsdag

Nu sitter Maja och jag här vid köksbordet. Skrattar åt- och med varandra, väldigt trevligt!
Nu har jag lovat Maja att hjälpa henne med håret. Ska försöka fånga henne på bild så ni får se! Hon är verkligen urläcker i sin lilla mössa!

Har inte så mycket att säga om dagen. Jobba, sova, äta, umgås.

Nej, vi får helt enkelt hoppas att helgen har något roligt att komma med.

Ledsen för en händelsefattig dag och ett innehållslöst inlägg.
Love from Elin

Vinter



Elin och Ladta (vi kallar henne lotta)



STORM

Nu har vintern kommit på riktigt!

Det märks att man är i "fjällen" eller hur jag nu ska uttrycka mig. Ena stunden lyser solen och 10 minuter senare är det världens snöstorm och så håller det på hela dagen. Vi har riktigt mycket snö nu. Dock inte lika mycket som uppe på tiller där vi jobbar. Där är det RIKTIGT mycket snö. Det ganska mysigt på morgonen ändå när Elin och jag kliver av bussen 05.50 och det är nästan bara vi ute och en massa snö som ligger på granarna. Jag knäppte några vinterbilder med mobilen efter jobbet idag så jag lägger ut dom senare ikväll så får ni se. Idag har jag varit på adecco och icke någe jobb där. Var på h&m men dom hade inte jobb föränn efter februari. Jag förbannar mig själv för att jag inte tog jobbet i september dock så skulle jag måstat jobba den 23:e dec hela dagen så det hade ändå inte gått.. Rema1000 jobb är vi iallafall garanterade att få. Det ska nog bli kul att få sitta lite bakom kassan igen. På tal om vädret, när jag började skriva på inlägget var det sol ute och nu när jag kikar ut genom fönstret så är det storm igen.. Vi hörs senare ikväll!






LOVE from Maja

Sovdags!

Dagen på jobbet var bra. Jag, Maja och Latda har mycket roligt ihop. Skrattar mest hela tiden.
Idag fick jag en lapp av en lärare som gör sin praktik på skolan. Han tyckte att jag skulle skicka en melding om jag var sugen på en fika. Hihi.



Nu ska jag kika på något, vad vet jag inte än, sedan sova, så godnatt kära läsare!

Love from Elin


Onsdag..

betyder att mer än halva veckan är avklarad. Känns naturligtvis väldigt skönt. Blir antagligen kvar en vecka till, men vi får se, det beror på vad Thomas annars har att erbjuda.

Snön ligger vit på taken här i Trondheim och M sitter och drömmer sig bort till varmare breddgrader - Thailand lutar det åt. Helt inne i sitt reseplanerande så har hon troligtvis (för en liten stund iaf.) glömt vad vi egentligen skulle göra ikväll.

Nej nu ska jag försöka övertala Maja att vi ska göra chokladbollar, det blev nämligen inga igår.



Love from Elin

Middag på Möllenberg

Vet inte om jag törs lägga ut bilder från vår middag för det ser kanske inte så gott ut. Dock kan jag lova att det smakade riktigt bra och tallrikarna var helt tomma när vi gick ifrån matbordet!





            

              Majas vitlökslax med rivna         Elins veg.middag med linssallad
  morötter och ris                             och avokadosås




Nu sitter vi här i soffan, ska slå på någon bra film och bara äta lite goda chokladbollar
och njuta av värmen från öppna spisen.

Fredde åkte hem idag så nu är det bara (inte så bara?) Maja och jag fram till fredag. Det betyder alltså att vi kan duscha dubbelt så länge som vi annars brukar. Inte illa!

Var på intervju idag. Skrev kontrakt och lite sådant, men har inget fast jobb, vilket iof bara känns skönt då det snart är jul och jag ska åka hem. Detta är väl mest ströjobb, men vad gör man i brist på andra? Får jag välja är det väl främst bankjobb jag är ute efter och sugen på.
 Ska ta tag i det där efter jul och nyår. Det får bli mitt nyårslöfte tror jag.

Love from Elin


Utkast: På tal ...

På tal om vädret igen, DET ÄR INTE NÅDIGT! Regnet piskar mot fönsterrutorna och går man utanför dörren så blåser man bort. Antar att detta är ett smakprov på vad som komma skall under vinterhalvåret i Trondheim. Jag har upptäckt att jag sover väldigt oroligt när jag sover själv. Inatt vaknade jag varannan timme och mardrömmar är det enda ordet som behövs för att sammanfatta min natt. Som sagt, får se det som en bra träning! Det är väldigt skönt att bara vara två tjejer i lägenheten också. Inget berg av disk i köket och inga uppfällda toalock (skämt å sido). Skönt är det iallafall! Följde Elins spår och köpte lax idag. Detta är första gången på länge som jag längtat efter middagen hela dagen, åh så gott det ska bli. Jag var ju på intervju idag också. Det gick nog bra tror jag men man vet ju aldrig. Nästa vecka skulle jag få veta om jag hade kommit vidare till "andra chansen". Blir helt galen på att allt ska gå så j*vla segt! intervju hit och intervju dit. Nu är det mat!!!!!!






Love from Maja

Regn och rusk

Vädret i Trondheim är verkligen växlande. Ena stunden är det klarblå himmel och sol, andra är det helt grått och antingen spöregn eller snöyra - fram till idag då det har vräkt ner ömsom snö ömsom regn. Så tråkigt väder och ingen sol på hela dagen. Lätt att bli nedstämd.. MEN nu ska jag och Maja göra oss två stora koppar med varm choklad och grädde sedan ska vi tända alla ljus i hela lägenheten och sätta oss framför öppna spisen.
Ikväll ska vi laga varsin god middag (bilder kommer!) och slutligen kanske vi unnar oss lite chokladbollar.
Även om vädret inte är det bästa blir dagen vad man gör den till.


 
Maja påväg med sitt lagom trasiga paraply.


Love from Elin


Tidig kväll!

Snart är det sovdags för mig medan kvällen precis börjat för de flesta andra. Är iof ganska mysigt att krypa ner i sängen med en stor kopp choklad och titta lite på Prison Break, så jag klagar inte.

Jobbet idag var helt okej. Finns många trevliga arbetskamrater som verkligen gör jobbet roligare än vad det faktiskt är.
Tror inte man är vid sina sinnens fulla bruk när man kliver upp fyra, men upp kommer vi iaf. Efter snabb frukost halkar vi oss ner för våra två branta backar (ni trogna läsare vet vilka jag menar) för att sedan sätta oss på en, förhoppningsvis, varm buss i tjugo minuter.

Idag var jag duktig och lagade en rejäl middag. Citron- och pestomarinerad lax med potatismos och avokadosallad.
Riktigt gott blev det!



Längtar verkligen hem till julmaten och kanske mest av allt till nybakade lussebullar och julmust. Julen är bra härlig ändå!

Love from Elin

snabb update

Dagens middag består av makaroner.. och ketchup mmm! Får ta å skärpa mig men idag, måndag så orkar jag inte halka ner för backen till bunnpris och tillbaka för att köpa någon vettig middag. Intervju imorgon på träningscentret Elixia (www.elixia.no), grejt! Ne, ska ta å äta upp dom förbannade makaronerna och sedan ge mig ut på min vanliga springrunda.








Love from Maja

Måndagen avklarad

Nu sitter jag i sängen under täcket med varm choklad&grädde, mandariner och pepparkakor det är götta! Snön kom ju till Trondheim igår så nu känns det som att julen inte är så långt bort. Jag var nere på effekt efter jobbet idag och skulle hämta mina rematusenkläder men då sa dom att dom hade ett annat heltidsjobb med fast lön, 20-25000nok + provision i månaden. GE MIG!!!! ska förmodligen på intervju där snarast och det verkade positivt så det är bara att hoppas! Börjar bli lite smått nervös också inför "the big thing" 13 dec.. ååh längtar lite också. Oskar och Alex drog till andra sidan fjorden idag med jobbet och kommer hem på fredag. Det blir lite tomt att inte ha någon bredvid sig när man ska sova måste jag säga. Dock skönt att kunna bre ut sig och ha hur mycket täcke man vill! Nu är det sovdags, ha en trevlig måndag!












LOVE FROM MAJA

kort uppdatering från mig

Helgen var rolig, berättar mer vid ett annat tillfälle. Ska upp 4 imorgon och jag längtar så sjuuuuuuuukt mycket, inte.
Det första jag ska göra när jag kommer hem från jobbet är att återvända hit där jag sitter nu, dvs sängen. Uschbläfybajs jag vill inte jobba imorgon. Får trösta mig med att det är världens slappaste jobb om jag inte får ett helvetesområde den här veckan men jag tror inte det existerar på det där arbetet. Ska på effekt imorgon och hämta rematusenkläder, tillbaka till kassan igen yeey! Förhoppningsvis får jag höra lite mer om ett säljarjobb som är ett heltidsjobb, wihoooo!!



SOV GOTT






Love from Maja

Söndag

Så var det söndag igen. Helgen går alltid på tok för fort, den bara rusar förbi. Säger som Stine en gång sa till mig; det skulle varit 8 dagar i veckan istället. 3 helgdagar och 5 arbetsdagar.

Gårdagen var bra, rätt vild i slutet, men ändå med det mesta under kontroll. Låter var och en skriva om sina egna bravader, hrm - Maja?
 
Idag har vi ägnat dagen åt städning. Så nu är lägenheten kliniskt ren, varendra vrå är skurad och inga dammråttor (hybelkanin på norska) existerar längre i detta hus - SKÖNT!
Dessutom har vi flyttat sängar och bytt rum, så nu har jag mitt egna lilla rum och det känns otroligt skönt!

Imorgon kliver M och jag upp klockan fyra, som vanligt. Vi har fått reda på att de har ett litet gym på jobbet som jag ska föreslå att vi ska utnyttja när vi slutat, och jag vet att Maja inte bangar!


  




     


Äntligen har även Trondheim berikats med snö (om så bara för 20 minuter).




Love from Elin


Fest!

Nu är det fest på Möllenberg, som vanligt! Inatt ska vi göra Trondheim osäkert.
Musiken är på högsta volym och livet leker!

60 000 studenter och vi, kan inte bli mycket bättre! have fun på genny´s;)


hörs imorgon vid tidigast.. 5








                                                                                                                                                                                        LOVE from E&M








Fredagsmys!

Äntligen fredagkväll! Alla i lägenheten njuter av att det är helg.
Morgondagen har mycket att bjuda på men jag tänker trots detta unna mig en sovmorgon. Det tär verkligen på kroppen att kliva upp fyra varje morgon. Efter detta är morgondagens planer följande; träffa A, åka på IKEA och gå en sväng på stan, åka hem, göra sig iordning och sedan blir det utgång med Majsen.
Ska även byta rum, så nu får jag mitt egna lilla krypin.


Ska slå igång lite Prison Break och bara må gott nu.

God helg på er alla!
Love from Elin.

Snabb uppdatering

Efter eftermiddagssömn och middag är det nu dags för Maja och mig att ta en löptur. Vi ska sedan kila förbi på ICA och titta om vi hittar något av värde. Det vi inte hittar där köper vi på JOKER, som ligger tio meter härifrån!

Fredag imorgon, äntligen! Det ser vi fram emot! Det blir en bra helg.

Love from E & M

Sovdags kl. 14.29

Stämmer bra, nu är det sovdags! Det tar verkligen på krafterna att kliva upp kl. 04.00 må jag säga. Dock så är inte  utövandet av själva arbetet så krävande men att kliva upp kl. 04.00, DET är krävande. Idag har jag och Elin varit på nyöppnade XXL vid citysyd (en extremt stor sportaffär). Så ni som fick en wowkänsla när Stadium öppnade i Birsta kan vänta sig en woooooooooooowkänsla när ni stiger in genom portarna till xxl (skämt åsido?). Det blev en liten julklapp till pappa och lite annat smått och gott. Elin håller nog inte med om gott så vi stryker det. Imorgon är det fredag och det ska bli SÅ skönt. Det blir definitivt en välförkänt kycklingrulle (oddrulle) på la belle och sedan voldemort (bara Elin som fattar, jag vet astråkigt). Kom å tänka på att våran blogg har ganska lite inlägg med bilder. Det är rätt tråkigt eftersom jag själv och många andra säkert, för det mesta bara orkar kollar på bilderna när man besöker andra bloggar. Efter jul kära läsare LOVAR jag att det kommer vara bilder i nästan varje inlägg. Jag har varit så smart att jag "hett" sönder min kamera sista festen innan jag drog hit. Förhoppningsvis ska en ny sådan vara införskaffad efter jul, så då jävlar! Känner mig helt handikappad utan eftersom jag alltid knäpper hur mycket kort som helst. Ha en bra dag och godnatt!




Love from Maja

Mm..

JAAA! Just nu är allt så bra, bra, bra!!
Allt löste sig med helgen, vi är upptagna fredagkväll, det ser lovande ut på jobbfronten och vi har grabbfria dagar!
Dessutom har vi ett slött jobb med mycket trevliga arbetskamrater!!

Kan det bli bättre?

LOVE from E&M

En helt vanlig tisdag!

Då var det dags igen. Slänger iväg ett snabbt inlägg så att ni vet att vi fortfarande lever. För vid liv är vi, trots lite förkylningssymptom som antagligen hör hösten till.

Maja och jag jobbar numera på samma jobb, vilket innebär att vi inte går ensamma på morgonen längre. Skönt att höra va?
Vi har konstaterat att det är ett väldigt slappt jobb och att de egentligen inte ens behöver oss (om det inte vore för deras lathet då). Inget vi lider av så vi klagar inte heller för tillfället.
Höjdpunkten idag var, om man bortser från MrTatoo förstås, Rogers söta hund som jag fick busa med. Efter inte alltför många om och men lovade han att ta med hunden imorgon också och då ska jag visa Maja som också är hundtokig.

Ikväll har M och jag bara tittat på film, Sex and the city the movie, helt klart överskattad film, men det det var skönt att bara slappa ivf.

Nu ska en trött Elin sova så godnatt vänner

Love from Elin




(Vad händer nu när jag precis lagt mig tillrätta i sängen och ska stänga av datorn? Anna frågar om jag vill komma ner till dem och äta glass, och inte vilken glass som helst utan pecannöt kola!! Gudarna ska veta vad Maja och jag har suktat efter just den glassen hela kvällen!!)

REGN

Ja, regnet verkligen öser ner här utanför fönstret. Efter en helg full med smörgåstårta och annat onyttigt ska det bli skönt att komma hem till Trondheim igen. Jag har verkligen börjat trivas där borta nu. En underbar stad med mycket härligt folk. Elin och jag skulle nog kunna sitta på en buss en hel dag med varsin godispåse och komentera folk (skämt å sido). För att inte tala om vår mysiga lägenhet föressten, alltid lika hemtrevligt att stiga innanför dörren efter jobbet. Nä, dags att knyta sig kanske. Det blir inte långa inlägg för min del nu för tiden men bilder säger ju mer än tusen ord så här får ni lite mobilbilder från min "powerwalk" i fredags.








     Love from Maja

Söndag

Jobb även idag. Oskar väckte både mig och Alex och frågade om vi ville servera. Var väl egentligen tänkt att bara O skulle jobba, men de behövde fler så då ställde även vi upp och det var TUR.
Detta var vad vi stolta fick ta med hem och bjuda Fredde på (och självklart har vi sparat en matlåda till dig Maja, så du har något att se fram emot imorgonkväll!)
Idag var det bara jag, Alex och Oskar på jobbet men måste skryta lite och säga att vi klarade det bra. Inga glas krossade och inga klänningar nersölade.

                    
Vi fick nio stycken stora foccacia och en hel del tapas!

         


Nu ska jag sova. Det är en viktig dag för mig imorgon!


LOVE from Elin

Nattinlägg

Som ni kanske märkt så står jag för säkert 80% av inläggen här. Måhända att det är tråkigt, men för tillfället finns inget att göra åt saken så jag fortsätter troget.

Konstigt hur man kan vända på dygnet. Är inte alls trött nu och klockan är tre på natten, på måndag har jag bara en timme kvar att sova innan jag ska upp och då är jag minsann trött vill jag lova!
Jag har haft en supertrevlig kväll med Anna och Hannah fylld med mycket skratt,  härliga kommentarer och cola! Haha. Koselig koselig!

Innan jag avslutar måste jag säga att jag trivs allt bättre här! Känner att jag inte alls har bråttom med studier utan vill snarare prioritera andra saker. Nu ska jag bara göra det som faller mig in ett tag för när man väl börjar läsa tror jag att man är ganska låst.

Sussa sött!

Love from Elin

Lördag

Sitter här i soffan, med datorn i knät och en varm kopp choklad i handen. Solen börjar gå ner men det gör inget för vår öppna spis värmer så gott!
Har bestämt för att detta bara blir en lugn, skön och mysig lördag. Stine frågade om jag ville följa med ut på VIP ikväll, men jag får nog skjuta på den utgången. Ska istället höra med mina grannar, och nej, inte de som bor näst intill, om de är sugna på att titta på lite film och äta lite gott!

Gårdagens jobb gick bra. Förstår inte hur man kan tjäna så bra på att stå och se trevlig ut, servera lite vin här och lite där, äta en crème brulée, gå ut med lite mat, äta pizza, dricka så mycket dricka man vill, sälja lite vin, vara ännu mer trevlig och artig och sedan plocka ihop all disk i slutet.
Detta ska jag nog klara av att göra fler gånger. Vi hade riktigt trevligt och att vi sedan tjänade bra på det var ju ett extra plus!

Haha törs nästan inte säga detta men jag blir kvar på Tiller även nästa vecka. På sätt och vis trivs jag, Maja vet vad jag menar, och dessutom är det otroligt skönt att ha resten av dagen fri (eftersom jag slutar tolv). Det bästa är att Maja också ska jobba där, så nu har vi sällskap till- från- och på jobbet.

Nu ska jag kila ner på stan en sväng. Tråkigt att du inte är här Maja men passa på att lyxa och vila ut hemma!

(Emilie, älskade vän, tråkigt att vi inte kan höras så ofta men du vet att jag saknar dig!!)

Love from Elin

Sliten..

Nu är jag slut! Det är såhär det ska kännas efter en riktig arbetsdag tror jag! Kroppen värker och ögonlocken blir allt tyngre. Klev upp klockan fyra och jobbade till tolv. Väl hemma duschade jag och slängde i mig mat, sedan bar det iväg till jobb nr två där jag har varit fram till nu. Orken tryter så ni får höra mer om jobben imorgon.
Det är efter en dag som denna man, kanske mer än någonsin, uppskattar att få lägga sig i en skön säng och bara sova tills man vaknar och det är precis vad jag ska göra nu.

..så godnatt gott folk!

Imorgon åker Majsen hem, tråkigt!

Love from Elin

Sovmorgon och jobb!

Hej allihop!

Nu är det fredag igen och jag har precis klivit upp. Härligt med sovmorgon! Igår hade jag dock också sovmorgon, till kl 07.00. Det var mycket skönt eftersom jag i vanliga fall kliver upp 05.00, för att inte tala om Elin som kliver upp 04.00.
Ikväll mina damer och herrar så ska jag, Alex, Oskar och Elin servera ute någonstans (buss 11 iallafall). Det kommer nog bli sjukt kul när alla är på sammma plats. Vi börjar kl. 16.00 och slutar 24.00. Tycker verkligen synd om grabbarna som jobbar från 07.00 till 15.00 och ska sedan iväg och börja 16.00 igen. Nu har jag faktiskt inte tid med bloggen för jag ska boka tåg hem tills imorgon och sedan ska jag ner och kolla lite priser på ett ställe.. På tal om priser föressten, jag gör världens fynd här hela tiden! Först köpte jag en tröja för 20:- sedan en annan för 30:- och igår en för 50:- och allt från H&M. De e grejt de!


ha en trevlig fredagskväll!


Love from Maja

Nattinatt från Trondheim

Efter en skön torsdag har nu alla gått och lagt sig. Jag förbereder mig inför 14-15 timmars arbete imorgon och alarmet är även denna morgon ställt på fyra! Om ni inte hör något från mig imorgon vet ni alltså varför!

Passar på att önska alla trevliga läsare en bra helg!

Love from Elin

En onsdag

..och bra fortsatte dagen även att vara. Glad!

Har varit ute och promenerat i det otroligt fina vädret med gulliga Anna. Vi gick hela vägen till Ladegård, jag vet att det inte säger er något, men det är en bit att gå! Hann även förbi en sväng på stan.

Eftersom Alex, Oskar, Maja och jag ska jobba fredag kväll passade vi på att träna lite på serveringsteknik när vi dukade - två flugor i en smäll!
Gick väl sådär får jag säga, men övning ger färdighet, så efter några dukningar här hemma ska det nog sitta.

Killarna lagade spagetti och köttfärssås ikväll och det smakade himla bra! Nu när alla är mätta och belåtna ägnar killarna lite tid åt några avsnitt Vänner, Maja pratar i telefon och jag funderar på att lägga mig under mitt varma täcke och läsa.

Jag ser fram emot att kliva upp kl fyra för jag trivs så bra på mitt jobb! Det ni!


Love / Elin

Jag kan..

Jag kan bara säga såhär; idag har jag haft en bra dag på jobbet!!






Nu ska jag försöka få tag i Anna och höra om hon är sugen på en promenad i det fina höstvädret!

LOVE FROM ELIN

Snoppchock

Ja, bokstavligt talat så har jag nyss varit med om en "snoppchock". Mitt i maten så upptäcker jag en kille som står vänd åt vårat köksfönster och har en konversation med våra "knarkargrannar". Jag säger till Elin, Alex och Oskar att det står en konstig kille på gatan och pratar med våra grannar och jag funderar på om vi ska låsa dörren. Sedan ser jag ett "koppel" och funderar på om det är en civilpolis som rastar hunden. Jag upptäcker sedan att kopplet är en kissstråle som kommer från mannens snopp! Jag börjar tokskrika till alla vid matbordet "jag ser en snopp, jag ser en snopp", "Oskar det är en snopp där!". Elin springer över till andra sidan bordet och Oskar vrider bort stolen jag sitter på från fönstret och säger "Maja, det här ska inte du se". Alla bryter ut i hysteriskt skratt och konstaterar att det inte är varje dag man ser en man som står och kissar vänd mot ens köksfönster. Hur ofta ser man en snopp utanför köksfönstret bara sådär liksom?! Äh, blev iaf tvungen att blogga om det för det var en sån sjukt rolig händelse hahah. Nu ska vi kolla på film och bara dega i soffan, ska ju trots allt upp mellan 4-5 imorgon bitti. Ha en trevlig och händelserik kväll i härnta!





Love from Maja

Bilder från gårdagen




    
      



Love from Elin och Maja

Nu är det fest! Har precis pratat med Odd, vi får se om vi går dit eller om han kommer hit.
Skumpa blir det iaf och VIP på Crash!

    



LOVE from Elin och Maja!

Strålande sol, strålande humör!

Äntligen lördag. Skönt att få sova ut, och det gjorde vi verkligen allihopa. Vaknar av att solen skiner och himlen är klarblå.
Härliga Trondheim!
Nu ska jag hoppa in i duschen och sedan ska Maja och jag göra oss iordning. Vi ska väl vara i vår lägenhet ikväll så det är skönt att den ligger så himla centralt!
Anna och Hannah kommer hit och jag tror även att Anton kommer, får se om det eventuellt dyker upp någon annan!

Alla är på bra humör och stämningen är på topp här så nu är det bara att ladda för en fantastisk kväll.

Jag och Maja får ju iaf ta VIPingången till CRASH ikväll och det känns ju inte så dumt!

        

Ha det så gott alla!

Love from Elin

God frukost..



Världens godaste yoghurt i i alla tänkbara smaker. Melon hör till favoriten! Här har Sverige verkligen missat något!


RSS 2.0