Buss 91

Härliga fredag! Så skönt att veta att man har en hel helg framför sig!

Imorse klev jag som vanligt upp klockan fyra, Fredde klev också upp tidigt så jag var inte helt ensam. Vi åt lite gröt sedan gick ner till bussen och klev på buss 91. Bussen svängde åt vänster istället för höger som den annars alltid gör. Märkligt tänkte jag, men trodde att den skulle plocka upp mer folk vid den hållplatsen.. men icke, bussen körde vidare och där satt jag som ett stort frågetecken. Det var ju buss 91 jag hade klivit på, eller? I vilket fall var den påväg åt helt fel håll så jag fick kliva av den så fort jag kunde.
Det lustiga (fanns egentligen inget lustigt med denna händelse men..),var att en kille som jag brukar åka med också hade klivit på fel buss så vi fick sitta och vänta på nästa, som kom efter 40 minuter. Lång och riktigt kall väntetid.
Det måste alltså ha stått fel nummer på bussen vi klev på? För han klev naturligtvis också på vad han trodde var buss 91.

Helt okej dag på jobbet, dock råkar Stine och Anne Mari i luven på varandra hela tiden och det är endast för att jag och Stine är så effektiva, glada och pratsamma. För vi gör absolut det vi ska och ibland lite till!
Det är inte vårt problem att vi är klara innan de andra bara för att vi gör vårt jobb på kortare tid. Det är ju resultatet som borde räknas och det har vi faktiskt fått beröm för.

Nu väntar jag på Maja. Vi ska gå en sväng ner på stan och sedan blir det god mat ikväll och diverse andra aktiviteter.

Ha en bra helg kära läsare!
Tråkigt att det är så lite bilder, men jag lovar att det blir mer av den varan när under helgen.



Love from Elin

Förresten..

..var på biblioteket igår med Anna och Hannah och i en stol satt en man och stirrade oavbrutet under hela tiden vi var där, tilläggas bör även att vi så gott vi kunde försökte gömma oss bakom olika saker. När vi sedan gick ner för trappen ställde han sig upp för att kunna titta genom springorna. Så otroligt obehaligt. Läskigt vad det finns för typer och ännu läskigare att de faktiskt finns överallt.

Ska aldrig gå ensam hem på kvällarna!


Love / E

Efterlängtad helg!

Jag får väl börja att be om ursäkt för dålig uppdatering men har haft så mycket för mig nu de sista dagarna (vilket bara är positivt iof).Dock lovar jag att jag ska göra mitt bästa för att blogga så mycket som möjligt.

Imorgon är det äntligen fredag och helgen är så efterlängtad för vi kommer ha så roligt!

Imorgon fyller Alex år så vi ska komma på något bra sätt att fira honom. God mat blir det iaf.
På kvällen har jag och Maja just nu hemliga planer, men jag antar (och hoppas) att ni får ta del av dem senare under kvällen.
Lördagen är som tidigare sagt vigd för utgång.

Denna jobbvecka har varit bra. Inte själva städningen utan arbetskamrater och lärare. Mycket trevligt! Som det verkar nu blir jag kvar nästa vecka.Då startar även Serveringsjobbet upp, så då blir det dubbla löner vilker inte känns helt fel.

Idag var jag och Stine, som jag kommer väldigt bra överens med, på City Syd och kikade på degusar och jag hittade dessutom ett marsvin som var det sötaste jag någonsin sett, blev helt tokig i det lilla pyret! Unnade även oss fika på ett litet mysigt bageri.

Något mer ni vill veta?

Love from Elin

snart helg!

Åh nu vill jag ha HEEEELG. Less på romoslia skole å barnehage och alla dess ungar nu. Jag ska förmodligen åka hem i slutet av nästa vecka också vilket ska bli väldigt skönt. Då ska jag äta som bara den och handla billigt lösgodis!
Kl. är halv 5 och ingen är hemma. Vart är alla? Oskar och killarna slutar ju 3 och Elin 12.. Hm jaja dom kommer väl någon gång. Alexander fyller ju hela 19 år på fre (medans vi andra räknar ner till 20 och 21) och då blir det gomat och gofika och föroppningsvis någon liten gotårta, muums.



LOVE from Maja

Koselig kveld!

Ikväll har Maja och jag bara tagit det lugnt; suttit och pratat och druckit varm choklad med grädde!
Skön kväll trots höstrusk utanför fönstret!
Vi passade även på att planera lite löst inför helgen. Kommer bli riktigt lyckat och bra!






Godnatt!

Love from Elin

En dag närmare helgen!

Det blir allt mörkare här i Trondheim och idag såg jag snö på en bergstopp när jag satt på bussen påväg hem från jobbet. Den kanske har varit där länge bara det att jag inte lagt märke till den, vad vet jag?

Efter jobbet åkte jag och Stine ut till personalhuset. Tor hade inget nytt att komma med. Inte så oväntat iof. och det enda positiva med det är att Maja och jag är fria i helgen, vilket betyder att det vankas utgång!
Vi åkte sedan in till stan och kikade runt lite. Stine köpte något underligt bröd med socker och kanel som vi åt i solen på torget.
Efter att vi kastat några små smulor till söta fåglar blev vi attackerade av duvor och fick ta vårt pick och pack och lämna parkbänken. Jag följde Stine till bussen och gick sedan till banken och uträttade lite ärenden.

Nu lagar killarna mat, köttfärssås tror jag det blir idag. Mums!

Anna och Hannah har flyttat hit är numera våra grannar vilket är mycket fornøyeligt!


Love / Elin

Måndag!

Japp, då var det dags igen! Ny vecka och nya tag. Det skönaste med att jobba är att man går dit, gör det man ska och sen då man har slutat så är man LEDIG! alltså inget plugg och skit man måste ta tag i (förutom vår elräkning som ska vara betald idag). Dagens middag blir spagetti och pulverköttfärssås. Den lagas utav Fredde och Oskar så det blir spännande och se vad den smakar. Elin äter ju ute ikväll igen så hon sitter väl och smaskar på någon stor köttbit och bea.. inte avundsjuk alls iaf. Näe känner att jag inte har så mycket mer att bjuda på.


Ha en trevlig kväll!







LOVE from Maja

Lördagkväll

Det är fest hos grannarna ovanpå oss. Norskarna som bor där spelar Gyllene Tider och ABBA och vi svenskar som bor under är stolta.
Gulliga Odd undrade om vi ville hänga med dem ut ikväll, men vi orkade inte och sköt på det till nästa helg istället. Det blir skoj!

Annars har det varit en lugn dag. Otroligt skönt att få sova ut ordentligt. Vi tog en tripp i den mysiga staden och kikade lite på stan. Blev några inköp och sedan bar det av hemöver där vi lagade mat tillsammans.

Jag har fått finbesök dessutom, så imorgon ska vi lyxa och äta på finaste restaurangen i hela Trondheim!

Nu ska det sovas, godnatt!

   

Love / Elin

Lördag!

Åh äntligen är det helg! Inget stiga upp kl. 5 utan vakna av sig själv kl 12! HÄRLIGT! Igår åkte jag och Elin ut till city syd (måste utnyttja busskortet) och köpte godis, chips och dricka. Det var välbehövligt efter en dryg vecka på romoslia skole. Min kära arbetskamrat pratar ständigt om svenska chokladen "plopp". Hon vet exakt hur hög den är och hur många bitar det finns i förpackningarna ungefär. För övrigt så väger hon och nu överdriver jag inte, MINST hundra kilo så det kanske inte är så konstigt. Förra veckan nämnde hon plopp kanske bara två dagar men denna vecka pratade hon om plopp ons, tors och fredag. Funderar starkt på att köpa med mig några paket när jag åker hem om någon vecka. Nog om plopp och min arbetskompis. Efter city syd gick elin och jag raka vägen, utan tvekan till vårat nya favoritställe och åt den godaste kycklingrulle (oddrulle;)) jag någonsin ätit i hela mitt liv tror jag. Sinnessjukt god iaf så vi tillochmed blev tvungen att säga det till han som gjorde dom. Fredagskvällen spenderades framför TV:en, halvt sovandes.

Idag är det lördag, en lugn sådan. Denna lördag blir det ingen skumpa men förhoppningsvis nästa om våran nya vän lyckats kamma in lite kosing;) kl. är 20 i 1 och jag har inte kommit ur sängen än. Ska kanske gå ut och kolla om Elin är vaken? Och ringa Swedbank ska jag också göra..

Ha en fin dag!



Love from Maja

Finally!

Helg! Suck och pust vad skönt! Det är med en otrolig lättnad jag konstaterar att mitt larm är avslaget och att jag i stort sett kan sova hur länge jag vill imorgon. Enda tiden jag har att passa är på kvällen då jag ska infinna mig på tågstationen och det ska jag väl klara.

Jag kliver upp tidigast av alla i vår lägenhet, och imorse var det inte roligt. Står och borstar tänderna och ser något stort krypa en liten bit från mina fötter, och jag lovar, det var den största spindel jag sett på fri fot någonsin! Antagligen kom den fram bara för att jag tjatat så mycket om att det skulle vara roligt med ett litet djur här!
Så groteskt vidrigt motbjudande äcklig att jag inte visste vart jag skulle ta vägen.
Alla sov och jag kan inte döda spindlar (trodde jag), de som känner mig vet! Det som hände idag är alltså lite av en sensation.
Jag fick tillslut tag på en stor förpackning med toalettpapper och kastade iväg den på spindeln. Så idag gott folk, har jag Elin, dödat en spindel..och vet ni vad? Det är strålande sol här i Trondheim!
VI kan alltså dementera myten om regn när man dödat en spindel.





Kom precis hem från jobbet, helt okej dag eftersom lärarna är väldigt trevliga och pratsamma! Svenska är tydligen ett charmigt språk, så var stolta vänner!
Måste säga att det är ett ganska slappt jobb. Är alltid klar innan och får hjälpa de andra med deras områden. Trevligt är det när jag och Stine får vara tillsammans och det är väl det enda positiva jag kan komma på med detta jobb medan jag skulle kunna göra listan med negativa saker lång.

I helgen ska jag städa ordentligt och jag hoppas mina rumskamrater är lika sugna. Ut med alla mattor, torka alla golv och bort med alla spindlar, men först ska jag ta tag i disken!
När M har slutat ska vi lyxa och åka och handla lite gott till ikväll, kanske hyra en film. Sedan ska vi bara njuta av vår ledighet.

Hadé!

Love from Elin

Rättelse..

..degus ska det vara förstås, haha!



och nej, det är ingen råtta!

Ny dag, nya krafter!

Fick ett nytt område att städa idag på jobbet. Riktigt bra faktiskt. Inte själva området i sig, men personalen där! Har träffat många trevliga lärare, dock endast manliga, som är mycket pratglada. Männen är helt klart trevligare än kvinnorna!

Maja och jag har pratat mycket nu ikväll, bra och nödvändigt!
Vi har bestämt oss för att åka och titta på varsin, hör och häpna, dengus (plural dengusar?) imorgon. Vore trevligt med ett djur som sprider lite glädje här i lägenheten!
Trots att vi kanske kommer hem utan djur ska det ändå bli spännande att se en dengus i verkligheten. Blir nog första gången vad jag kan minnas!

..och Emilie ringde idag, min pärla!

Blir ett kort inlägg ikväll med jag måste faktiskt sova. En annan ska ju upp klockan fyra imorgon bitti!

Nattinatt!

LOVE from Elin

Tung dag..

Vissa dagar känns tyngre än andra, och denna dag är en sådan. Antar att det är såhär livet är, en berg-och-dalbana.

Dels tär det väl på kroppen att stiga upp fyra och sedan är det inte världens mest stimulerande jobb heller. Får se hur länge jag står ut helt enkelt!

Har min allra bästa vän och familj alldeles för långt borta och jag kan knappt ringa när jag behöver prata.

Dagens höjdpunkt var att jag fick höra att Anna och Hannah kommer upp på söndag och att det ska bo alldeles i närheten av oss. Det blir grejt! 

Ledsen för ett tämligen glädjelöst inlägg, men det är så det känns idag. Skulle behöva något att se fram emot såhär i höstmörkret!



Love / Elin

Kort sammanfattning av helgen!

Lördag
Lyckad utgång! Dock lite snopet att de flesta uteställen stängde klockan två när vi hade bestämt oss för att vara ute till fem! Efter att ha varit på samfundet, blivit bjudna på taxi ner till centrum och även inträdet på krogarna var Maja sugen på mat. Träffade några norrbaggar som, precis som vi, var sugna på efterfest. Vi åkte hem till Odds lägenhet och blev kvar där till åtta imorse! Hade faktiskt riktigt trevligt trots att min plånbok försvann för en stund!
Kom hem, somnade på direkten och klev inte upp förrän klockan fyra.
Kan alltså med stolthet konstatera att vi klarade vår tidigasthemmaklfemmålsättning med råge!

Söndag
Sovit bort halva dagen. Med tanke på att de flesta av oss ska jobba tidigt imorgon så blir det även tidig kväll. Jag och Maja kilade ner på Big Bite och tog varsin macka, inte alls lika goda som Subways, men den slank ner ändå! Sedan gick vi förbi Bunnpris på vägen hem och köpte med fika till jobbet imorgon.
Ätit lite spagetti och köttbullar nu och snart ska vi alla krypa till sängs.


                   
    


Godnatt gott folk!
(och julia, det är klart jag saknar dig!)


Love / Elin

Utgång..

..ja ja ja! Blir supert!! Vi har lovat varandra att inte vara hemma före fem imorgon bitti och det löftet ska vi nog kunna hålla, utan problem!

Bilder kommer, vi lovar!

Love / Elin & Maja

Fredagskveld

Lägger upp lite bilder från middagen!









Imorgon blir det utgång! Fest på Möllenberg! Maja och jag funderar på att stå nere på stan och dela ut
 flyglappar under dagen!
Köpte en klänning idag, svart, söt liten sak (emilie du skulle gilla den! ..och jag saknar dig också, mycket!).

Nu sitter vi här med tusen tända värmeljus spridda över hela rummet. Så mysigt!


Love / Elin

mycket jobb = mycket pengar

Halå!

ÄNTLIGEN fredag! Efter att klivit upp 4-5 på morgonen i en vecka så känns det så sjukt skönt med helg. Det jobbades idag och sen efter det blev det en tripp ner till manpower för att fixa lite med papper som vanligt. Sedan blev det stan för Elin och mig. Det var tänkt att vi bara skulle gå in på hm osv och köpa "viktiga" saker (smink och sprit). Vi kom hem kl 7 med lite mer saker än planerat .. bra jobbat Elin och Maja (shopping är strängt förbjudet för tillfället). Väl hemma blev det hemmagjord pizza som grabbarna hade gjort! mmmm, det var såå gott! (bilder kommer sen). Nu sitter alla med varsin kaffekopp och gotta. I skrivande stund så sitter Oskar och Alex och spelar fifa (ovanligt) det står 0-0, sjukt spännande! Två målvakter som har en lyckad dag på jobbet enligt Glenn Hysén.

Elin och jag är så lyckliga för tillfället! Vi har nu två jobb. Vi städar på dagarna och nästa vecka ska vi börja servera på kvällar och helger på tre olika hotell (Royal garden, scandic prins och nått som jag inte kommer ihåg). Ena hotellet ligger kanske 3 min gångväg från oss. Man får tydligen jobba nästan hur mycket övertid man vill, sjukt bra. Inte nog med det så är det bra lön vilket gör det hela ännu bättre. Vi får lida i några månader nu så får man glassa på en strand sen någonstans långt bort. 

Jag är så sjukt trött så nu ska jag ta och lägga mig i soffan framför TV:en (läs fifa) ..  

HADÈ


Love from Maja

Kjære lesere..

Det kryper i mina fingrar så jag skriver ett litet kort inlägg innan jag lägger bort datorn.
Ska upp lika tidigt imorn, och bara för att jag vet att alarmet är ställt på 4 är jag inte det minsta trött - eller så är jag övertrött!?

Det går bra att kliva upp, flyger nästan upp ur sängen när alarmet går igång. Det är inte förrän vid morgonfikat klockan åtta jag känner av tröttheten och det är ett trötthetstillstånd utan dess like. Jag får verkligen kämpa för att hålla ögonen uppe!
Funderar på att fråga om jag får hoppa fikat imorgon för en powernap!
Annars går jobbet ganska bra. Kan knappast påstå att det är minsta krävande eller ansträngande! Stine försöker lära mig norska medan mina andra arbetskamrater vill veta allt om Sverige.

Möte på personalhuset idag, och det gick grejt! Vi firade med god sallad till middag och blev helt överlyckliga när vi insåg att hotellet vi ska servera på ligger ca 500 meter från vår lägenghet!

Hade världens utsikt över Trondheim idag pga. att vi tog fel buss - men fantastiskt vilken dejlig stad!

Utgång i helgen? Allt känns bra nu, så kanske kanske!


Natti nu!

Love / Elin

Bergsbestigning..

Ytterligare en BRA dag i Trondheim. Hoppas allt går vår väg nu, det skulle vara supert, icke sant Maja?

    
Höstdag i Trondheim.


Dessa två backar leder upp till vår lägenghet och man är tvungen att gå via dessa om man vill till stan eller till bussen om man inte känner för att ta cykelliftsbacken dvs, vilket man ofta inte gör! (Du som kommer och hälsar på oss kommer förstå varför!).


Snart läggdags för mig och Maja medan killarna tittar på Desperate Housewives.


LOVE FROM ELIN


Vackra Trondheim

Trondheim är så fint idag! Klev upp strax efter fyra imorse och traskade till bussen som jag nästan var helt ensam på. Jobbade mina timmar, idag gick det lite bättre. Hängde lite i personalrummet och pratade med lärarna vilket var trevligt!
Klev av bussen tidigare än jag brukar bara för att få mig en promenad längs vattnet hem.
En dag som denna är Trondheim verkligen vackert!




         





Nu ska Maja och jag gå ner på Proffice och se vad de har att erbjuda i jobbväg! Vi hörs senare kära läsare!

Love / Elin

Dagens hjärta!





Dagens hjärta blev det här stora i mitten som har alla små runt sig. Det stora är vår varma kärleksfulla lägenhet och dom andra fem är Elin, Oskar, Maja, Fredde och Alexander.

Det som inte dödar dig gör dig starkare!

Trots att jag somnade sent igår var jag ändå skapligt pigg imorse när jag vaknade.
Vet inte varför, men alarmet gick inte igång så det var tur att vi var två som skulle upp! Vi åt gröt och gjorde oss iordning för att sedan gå ner till bussen.

Själva städandet i sig var inte så jobbigt, det var snarare alla små snorungar som var påfrestande. Denna vecka härdar jag ut, men sedan ska jag aldrig mer städa på ett gymnasium! Tror att jag ska kunna hålla det löftet.
Många undrar hur jag kunde flytta till Norge och byta ut bankjobbet mot detta, och i detta ögonblick får jag tyvärr säga att jag inte vet. Antar att det är för att jag kände att jag behövde byta miljö ett tag och jag tror fortfarande att det är bra för mig.



              
Det har blivit som ett litet minigym hos oss här i Trondheim. Ovan ser vi Maja göra utfall med vikter i köket! I vardagsrummet har vi abslide,.balansplatta och andra små träningsredskap.

Nu är det dags för middag och sedan blir det lugn myskväll! Imorgon blir det ännu tidigare, måste väl kliva upp strax efter fyra för att hinna med bussen.


Love / Elin

Sömnlös morgon!

Godmorgon!

Idag är jag och Alex dom ända som inte har något jobb att gå till. Efter sveket och lögnerna från Kelly angående ett däckjobb på Vianor har vi nu gått vidare i vårat jobbsökande. Vi har varit runt på många bemanningsföretag och trots att det verkar vara en lugn jobbperiod just nu så ser det ändå ut som att vi ska kunna börja jobba som ställningsbyggare någon gång i denna vecka. Igår valde vi även att försöka slå oss in i hotellbranschen. Vi tog på våra finaste skjortor och gav oss ut på stan. Vi hann inte med så många hotell igår men vi räknar med att fortsätta med det arbetet idag. Jag ställde väckarklockan på 09.30 så att jag skulle kunna snooza till 10.00 och sedan ta en dusch och komma igång med dagen.

Maja klev upp kl 05.00 i morse. Omöjligt tidigt tänkte jag men tydligen tänkte min "sömnklocka" inte likadant. Efter att ha legat vaken i 45 min utan att vara i närheten av att somna om bestämde jag mig för att lyssna på lite musik och komma i avslappningsläge. Efter en kvart gav jag upp och plockade fram Majas laptop. Det är inte ofta som jag har problem att somna om så tidigt på morgonen men nu är det helt omöjligt. Jag tror det har att göra med att jag ligger och tänker på så mycket (jobb framförallt) snarare än att jag är utvilad. På något konstigt vis känner jag dock inte att jag vill klaga. Det är faktiskt rätt mysigt att sitta här för sig själv i mörkret och surfa, både på nätet och i mina tankar. Nu har jag suttit här i sängen i över en timme och kollat på kitevideos och lyssnat på Bob Dylan och lite skön surfmusik. Jag har under ett par år varit väldigt intresserad av allt som har med surfing att göra. Främst då vågsurfing efter några fina dagar i Europas surfmecka Biarritz förra sommaren. Sedan dess har jag försökt vindsurfa lite med en gammal bräda som vi har ute i stugan. Tjusningen med surfing är för mig känslan av att ta sig fram enbart med vad naturen har att erbjuda i form av vågor och vind. Det känns äkta på något vis. Man måste lära sig vindens och vattnets rörelser och bli ett med dem. Jag ser verkligen framemot att lära mig surfa på riktigt. Kanske borde man åka till Bali snart. Eller varför inte till Sydamerika. Peru. Mexiko eller kanske Brasilien vore inte helt dumt. Barcelona vore också nice. Jag, Andreas och Carl har pratat om att försöka lära oss kitesurfa till sommarn. Kanske ta en nybörjakurs i Båstad (Eke har släkt där). Tills dess får jag fortsätta drömma mig bort och kolla på coola klipp på tuben.

Här är ett fräckt klipp som jag kan rekomendera att ta en titt på när du har svårt att sova (eller kanske nu direkt).

http://www.youtube.com/watch?v=MSMEgHfklPM


MorningLove from Oskar

Händelserik dag!

Ja, så har också denna dag nått sitt slut. Idag har jag och Maja fått mycket uträttat trots att vi unnade oss en lång sovmorgon.

Ta kontakt med Manpower för att höra om jobb √
Fixa konto och internetbank √
Skaffa norskt kontantkort (fick betala 49 kr ist för 99, tack för det!)√
Köpa busskort
Prata med personalhuset om serveringsjobbet √

Bra dag. Allt flöt på ganska bra och vi fixade städjobb hela denna vecka. Vi har ställt väckarklockan på 5 (ja ni läste rätt, F-E-M!) imorgon bitti, eller jag vet inte om man kanske ska säga inatt?
I vilket fall känns det skönt att äntligen, efter en lång semester, få komma igång och jobba igen.

Gick till banken, fixade konto, kort och internetbank. Trevlig handläggare och ett stort plus här i Norge är att man får legitimationen på baksidan av kortet (som också är helt gratis).

Personalhuset hörde även av sig och ville att vi skulle komma dit på möte på torsdag och det känns supert!

Busskortet hann vi tyvärr inte med idag, för vi förstod inte mannen som försökte förklara för oss hur vi skulle gå tillväga.

Nej nu är det dags att krypa ner i sängen!

Godnatt alla!



Dagens rätt!


Love / Elin


Dagens hjärta!




Vi har börjar med en ny tradition här i bloggen som kallas för "dagens hjärta". Det innebär att vi väljer ut ett passande hjärta för dagen och skriver en liten motivering till varför just detta blev dagens hjärta.

Detta discohjärta som är dagens hjärta valde vi för att det precis varit helg och många har säkert varit ute på krogen och röjt. Lev livet som om varje dag vore lördag!

Fotboll och körv på risvållan!

Äntligen har Elin kommit hem! Jag blir galen av att vara ensam tjej bland ett gäng killar som spelar fifa dagarna i ända och gormar och skriker när zlatan missar. Galen var kanske att ta i men efter några dagar med bara killar börjar man ju faktiskt längta efter lite kvinnligt umgänge. Igår, lördag var vi ute och hälsade på grabbarna för att kolla på fotboll och käka gomiddag. Det blev korv och pommes och päronsaft, det var gott! Sedan blev det guitar hero eller rockband kanske det heter? aja det var trummor, gitarr, bas och sång iaf. Mycket roligt tills vi upptäckte att det var 6 min kvar tills bussen gick, annars blev man tvungen att betala dubbelt så det blev till att kuta. Vi missade den.. inte så det var ju bra! dock var bussen överfull av fulla ungdomar (och den var VERKLIGEN överfull). Alla skulle av vid samfundet och vi klev också av där och synade den extremt långa kön innan vi begav oss hemöver. Nästa helg är byz där och spelar och då lär ju kön vara enooorm eller? Vi ska iaf ut då.. sägs det. Jaha nu slog grabbarna igång vänner så då är det väl dags att sluta blogga. Nästa gång det bloggas kanske det dröjer en aning för jag tänker inte blogga förän någon utav alex, fredde eller oskar skriver och det är sanning.


ha en trevlig kväll!


Love from Maja

Efter många om och men..

Idag, gott folk, var det även dags för mig att styra kosen mot Trondheim och vår lilla lya.
Maja mötte upp mig på stationen och vi traskade hem i mörkret. Väl framme visade det sig att mitt skattekort och norska personnummer kommit, så imorgon ska jag välja ut en bra bank och fixa allt man behöver där. Sedan hoppas jag att mina papper från polismyndigheten kommer imorn så att jag kan följa med Maja på Manpower. Nu vill vi verkligen börja jobba!

Känns tungt att det blir mörkare allt tidigare och att allt är grått och trist. Kom även på att jag glömt mitt fina paraply hemma i Härnösand så nu måste jag antagligen inhandla ett nytt.

Har haft en mysig tid hemma i Härnösand så det kändes lite tungt att åka idag. Väl framme känns det dock lite bättre!

Nu lovar vi bättre uppdatering! Några förslag på vad vi ska skriva om?

Love / Elin


fixardag!

Halå bloggen!

Idag så var jag faktiskt riktigt duktig och gick upp halv 8 för en löprunda, det ni;) Sedan efter frukosten så bar det iväg ner till manpower och det lät mycket lovande med jobb nästa vecka! Efter det blev det banken (tyvärr Elin, inte swedbank) och enligt grabbarna så var det Nordea som gällde. Troligen så måste detta har varit mitt längsta besök någonsin på en bank. Jag lovar att jag var där minst en timme!! Efter lång väntan (på att de som jobbade där ätit klart sin lunch) så kom jag ÄNTLIGEN till världens segaste person som inte var teknisk eller spec bra på datorer överhuvudtaget. Han fick ta hjälp av någon annan varannan sekund. De påstod att de hade ett nytt dataprogram (som såg ut som windows 98, och det är sanning) som dom inte hade lärt sig riktigt än, så det tog lite extra lång tid. Efter många om och men så hade jag iaf ett norskt konto och sparkonto, internetbank, och ett visakort med legitimation på baksidan;) Så efter det så gick vi hem och åt lunch (hårdbrömackor och saft) och så ringde jag personalhuset och berättade att vi levde och nu så ska jag och Elin på möte där nästa vecka angående vårat serveringsjobb på trondheims finaste hotell. Det kommer bli skitkul! Det innebär att vi kommer städa på dagarna och på kvällarna och helgerna blir det till att servera. Det blir mycket pengar och det är bra! Ikväll så blir det tacos framför desperet, mysigt och gott! Och Elin nu får du ta att komma HEM vi alla saknar dig;)

Ha en bra kväll!




Love from Maja

Tillbaka i Trondheim

Puust! nu är jag äntligen hemma! eller? ja, jag är i Trondheim nu iaf! Känns skönt. Jag har varit på besök i vår kära huvudstad Stockholm i några dagar, det är därför jag inte har bloggat någonting. Har både hunnit med en nhlpremiär i globen och lite Kate melua men INGEN shopping!! Det måste vara något allvarligt fel på mig eller så är plånboken jävligt tom (jag gissar på det sista alternativet). Hockeyn var iaf sjukt rolig att kolla på! Att se världens bästa hockeyspelare som Heatley och Malkin spela var riktigt riktigt roligt att se! Det var iaf några riktigt trevliga dagar i Stockholm med familjen. Dock såg jag aldrig nån skymt av blondinbella som jag hade hoppats på.. men men livet går vidare.

Så nu sitter jag här igen framför ett avsnitt vänner som vanligt. Alla papper har nu kommit, för min del iaf. Elin väntar fortf på sitt polispapper som förmodligen kommer imorgon. Elin, jag hoppas du har uppfattat att ditt skattekort och personnummer har kommit;) så nu ska det banne mig bli jobb på mån! Det ska bli mycket härligt att komma igång och börja tjäna några slantar. Sen måste vi nog ringa personalhuset och påminna dom om att jag och elin fortfarande lever, eller nått?

Äh men ska ta å dra mig tillbaka till verkligheten nu (vänner). Vi hörs imorgon trogna läsare och våra nya från Stockholm, som för övrigt är hjärtligt välkommna till lovefromtrondheim.blogg.se!


Love from Maja


(Fifa 08) En turbulent höst!

Efter en fantastisk inledning med Olympique Marseille fick vi erbjudande om att ta över Serie A-laget Inter inför den kommande säsongen. Eftersom vi kände att vi behövde nya utmaningar (och även eftersom vi älskar pasta) så bestämde vi oss för att acceptera erbjudandet och återvända till den Italienska toppfotbollen. Säsongen har börjat bra för oss. Vi ligger på andra plats i ligan efter 15 omgångar och vi kör fram som ett lokomotiv i cupen. Zlatans forwardpartner Suazo leder skytteligan, mycket tackvare ett fantastiskt samarbete med Ibrahimovic. När det går tungt och vi behöver ett avgörande i andra halvlek sätter vi som standard in Crespo på topp. Hittills har han inte svikit oss. Vi Ser fram emot den fortsatta säsongen och satsar stenhårt på att vare dem som står med bucklan i våra händer i slutändan.

Fredrik har kommit in på ett strålande vis och smälter in perfekt i managerpositionen. Det är NICE!


love coaches

Toalettbesök på naturhistoriska!

Pratade just med Maja och då berättar hon stolt att hon på toaletten inne på naturhistoriska skrev "besök lovefromtrondheim.blogg.se". Sedan säger hon "tänk vad många som går på den toaletten varje dag elin!" Ja just det Maja, att jag inte tänkt på det innan! Ser redan att antalet besökare har ökat drastiskt! Hihi!

Lugn, skön och framförallt väldigt fin dag! När vädret är såhär är hösten underbar! Tog en lång promenad och när jag kom hem tog jag med mig fika och bok ut på baksidan.




Hett middagstips - cannelloni! Hade aldrig lagat det tidigare så kände att det var dags att testa idag. Fyllde rullarna med zuccini, soltorkad tomat, basilika och mozzarella!  Blev supergott! Ni borde testa!


Love Elin



Ensam kvar!

En riktigt fin höstdag har nu nått sitt slut. Maja har åkt till Stockholm och killarna har åkt tillbaka till vårt kära grannland Norge. Ikväll har även Anna och Hannah anlänt till vår lägenhet! Ni har några spännande och mycket intensiva dagar framför er tjejer!

Själv är jag kvar i lilla, men ändå rätt trivsamma (har jag insett nu) Härnösand. Fortfarande lika skönt att bli ompysslad och få lyxa lite med maten!

Åker antagligen inte tillbaka till Norge förrän i slutet av veckan (om inget oväntat dyker upp, vilket jag inte väntar att det ska göra).  Fick iaf reda på att mitt skattekort kommer på onsdag, och det betyder att jag och Maja förhoppningsvis kan börja jobba nästa vecka!
Majsi, jag ser fram emot att köra vår lilla rosa bil med mopp och skurtrasa i bakluckan!



                                                                                     
BIG SMILE i lördags!

Godnatt alla trogna läsare!

Love from Elin

Nu var det dags igen!

Om några minuter kommer Fredde och hans föräldrar (+Alex) och hämtar mig. Det är dags att styra kosan mot väst igen. Detta blir första gången som Fredde kommer till Trondheim och får se hur han ska bo det kommande halvåret. Vi får hoppas att han trivs, nu finns det nämnligen ingen återvändo. När man väl är inne så är man inne!! Det känns kul att få in lite extra testosteron i lägenheten på Möllenberg. Nu har vi äntligen majoritet. Det ända som oroar mig och Alex är Fifa-spelandet. Mycket talar nämnligen för att Fredde kan vara riktigt giftig när det kommer till Fifa 08. Det skulle vara typiskt honom. Vi har legat i hårdträning under veckorna i Trondheim, men kommer det att räcka?! Kanske får vi se ikväll! Efter en katastrofal säsong med Lazio hoppas vi nu på att Fredde kan vara med och stärka satsningen med Olympique Marseille. Det är aldrig fel med lite nytt blod i ådrorna.

Igår köpte vi 10 burkar vitabönor! Det var nice!

Lover from Oskar

Hockeykväll!

Jag antar att ingen har undgått att förstå att det under gårdagen var länsderby mellan Timrå och Modo. Personligen tillhör jag "modosläktet". Jag skulle dock inte kalla mig för nära släkting, snarare kusin eller kanske tremänning. Jag har aldrig varit särskillt intresserad av hockey men om jag blir tvungen att välja så blir det Modo. Sedan jag träffade min flickvän Maja har mitt intresse för hockey ökat dramatiskt. Hon kommer nämnligen från en familj där det ända som gäller är Timrå IK. Jag minns särskillt en vårdag 2007 när jag följde med familjen Löfqvist till EON Arena för att titta på en kvartsfinal i slutspelet mellan Timrå och Modo. Modo vann och under hemresan var det knäpptyst i bilen. I mörkret vågade jag le mitt största leende.
 Igår var det bara jag och Maja som var uppe i Swedbank för att bevittna den efterlängtade bataljen. Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta när jag ser Maja skrika och ta sig för ansiktet som en annan hockeyhulligan varje gång något halvspännande händer. Jag måste erkänna att jag blir rätt faschinerad av att se hur extremt inne hon är i matchen. Det finns nog inget som engagerar henne så mycket som just hockey. Just därför är det med blandade känslor som jag klappar händerna när Modospelarna gör något bra. Givetvis är det skönt att få hålla på det vinnande laget när det går bra (som det oftast gör), det kan jag inte sticka under stolen med. Jag kan dock få skuldkänslor ibland när jag ser hur mycket hon lider när det går dåligt för dom "röda örnarna" när jag själv inte bryr mig särskilt mycket när det blir förlust för Modo. Dessutom har jag svårt för staden Ö-vik men jag antar att det är något som jag får lära mig att leva med för mig kommer dom aldrig att få över på den södra sidan.


Love from Oskar


Regn och rus.. hockey!

Hej allihop!

Vart är solen någonstans? Antar att vi inte kommer få se den nått mer föränn efter jul. Idag har jag inte gjort spec mycket alls. Jag har städat mitt rum och övervåningen och nu sitter jag här framför datorn med mina nudlar, men ikväll blir det annat! Det blir hockey i swedbank arena, modo-timrå. Mycket spännande! Testade ringa dig elin eftersom du var så sugen i lördags att gå på hockey;) men du ser väl på mobilen. Hoppas timrå vinner. Det är ju alltid drygt om man åker enda dit upp för att se timrå och så förlorar dom. Dock tror jag inte jag har varit med om det än och ska väl inte behöva heller! Jaja, nästa torsdag tror jag att jag åker upp till trondheim och alex, oskar och fredde åker upp på sön. Blir mer bloggande när vi alla är där uppe sen! så håll ut kära läsare!





Love from Maja

RSS 2.0