Sockersött innan du somnar!

Måste bara dela med mig av vad jag just såg..

http://www.metro.se/se/article/2008/09/30/21/2221-45/index.xml
..inte nådigt söt va?

Då kontrar Linda med detta charmerande videoklipp. Det är så makalöst sött att jag för tillfället inte finner några ord för det.





Sov gott alla!

Love Elin

Mama Mia!


Idag ska Maja och jag, efter många om och men, äntligen gå på Mama Mia. Innan vi åkte till Norge pratade vi om att gå, men det blev aldrig av. Sägs att den ska vara bra. I vilket fall tycker jag att det är en film man ska ha sett och då är det roligare att se den på bio!



..och så håller vi alla tummarna ikväll!


Love from Elin


Höstsol!

Vaknade helt utvilad imorse. Klev upp, vred långsamt på persiennen, kisade för att inte bli alltför besviken om det skulle vara grått och regnigt ute (inte alltför ovanligt när det är höst). Om det varit så hade jag antagligen lagt mig i sängen igen och läst en bra bok, men så var dock inte fallet! En perfekt höstdag uppenbarade sig på andra sidan fönstret.
Glad i hågen åkte jag och hämtade mamma. Tog med henne ut i skogen för att leta svamp. Var så skönt att bara strosa runt i det fina vädret! Ännu bättre blev det när vi hittade stora fina kantareller.

Har precis tittat på singelmammor. I Norge tittade Maja och jag på det så fort det lades ut på SVTs hemsida, sent på måndagskvällarna. Urmysigt program och Silas är helt underbar! Om alla andra Silasar är lika underbara ska mitt barn få heta så (någon som vet?).

Imorn blir det bio för Maja och mig, ska även visa videon jag spelat in med henne då hon talar om jorden och rymden. Maja har alltid så stora funderingar och vi har jämt så spännande och givande diskussioner! (Håller du inte med Maja?)

Nej, kanske ska titta på vem som åker ur idol idag. Tycker dock att det är överdrivet långdraget och jag tänker bara titta om jag inte har något bättre för mig, vilket jag inte har nu.








Godnatt alla läsare, kul att ni tittade förbi!


♥  from Elin

Måndag

Hej alla kära läsare!

Fy satan vad tråkigt det är att vara arbetslös!!!! så, nu fick jag ur mig det. När man har ett jobb så klagar man och är trött jämt och när man inte har ett jobb så klagar man på att ha lite å göra. Man blir aldrig nöjd alltså. Näe nu vill jag börja jobba jobba jobba och få massor med pengar. Drömde i natt att min mormor gav mig 14000, jag var jättelycklig tills jag vaknade. Jag hatar att drömma om att man vinner på lotto eller drömma att man helt enkelt får pengar av någon.

Trampmaskinen har verkligen blivit min bästa vän. Man går dit och känner sig lite allmänt arg och less, toktrampar som en galning. Sen efter en sisodär en halv timme är man som en ny person igen! Härligt!

Näe, nu ska jag göra nått annat.. Vi uppdaterar sjukt dåligt nu men den som väntar på nått gott väntar aldrig för länge. När vi är tillbaka i Trondheim igen så kommer det skrivas en himla massa!



Love from Maja

Godnatt!



En bild på vårt vackra Trondheim!






Har laddat upp med lite choklad eftersom de inte har Marabou i Trondheim.

Vad händer i Trondheim?

Blir lite dåligt med uppdatering från Trondheim eftersom att alla från möllenbergsklanen befinner sig i Härnösand just nu. Vi får väl be om ursäkt för det!
Iaf, idag ringde telefonen, ett norskt nummer (ÄNTLIGEN!). En man från personalhuset sa att han hade ett serveringsjobb åt mig och Maja. Detta innefattar främst helger och kvällar, vilket bara är bra. Vi kan alltså ha ett jobb på sidan av detta om vi vill.
Vi ska servera på olika banketter på ett av Trondheims finaste hotell. Woho, den ni!
Dock fasar Maja och jag redan för vad som skulle hända om vi råkade snubbla med vinflaskan i handen och skvätta rött vin på de fina klänningarna!



Tillbaka till Härnösand.
Vi har väl tänkt gå ner och betala hyran idag, jippie..eller!? Lönen kom iaf igår och den hälsar jag hjärligt välkommen!


Nu har Maja och jag bestämt oss för utgång imorn. Elin ska också med (och Linda och Emilie, HÄNG PÅ,snälla!!?)

Slänger in två bilder från lägenheten och våran enormt charmiga spis!



Nej, om man skulle ta vara på dagen!
Love from Elin

Handboll

Hemma i Härnösand igen. Kände att det var lika bra att åka hem 1 eller 2 veckor för att äta upp sig lite. Kontraktet på Dahls Bryggeri tog slut förra fredagen så nu väntar vi på att få börja byta däck på Norges största "däckbytarställe" Vianor. Det är även just denna Vianoranläggning som säljer flest lastbilsdäck i hela Europa. Gissa om jag är stolt över att få jobba på ett sådant företag. Nu är jag dock, som sagt, mitt i mellan två jobb. Jag och Alex tyckte att det kunde passa bra att träna lite handboll medans vi ändå är hemma i stan. Suget efter kladdiga bollar och svettiga pojkar varit väldigt stort under de senaste veckorna. Idag gjorde jag min första träning. Det började bra! På uppvärmingen, fotbollen, visade både jag och alex direkt att vi varit i väst och andats Rosenborg luft. Jag fick till en kanonträff på en retur som rullade ut efter att något junior sumpat en hyfsad chans, Norge-Sverige 1-0. Alex visade även han upp sig i målprotokollet och till slut var skrällsegern för brännans juniorer ett faktum. Det känns skönt att vara hemma! Själva handbollsträningen var även den väldigt rolig och jag kände verkligen att jag fick mersmak. Jag och Alex har varit i kontakt med en div. 2 klubb i Trondheim. Dom verkar vilja att vi ska komma och träna och det skulle verkligen vara roligt att försöka träna nån gång ibland iaf. Vi har dock insett att vi kan glömma att vara med på varje träning. När vi frågade Tränare hur många träningar de hade i veckan sa han följande. - Vi tränar Måndagar, Tisdagar... Onsdagar, öhh, Torsdagar och Fredagar. Okej sa vi och svarade att vi kanske inte kunde medverka på alla träningar men att vi iaf ville komma och testa lite. Än så länge har vi inte tränat något pga jobb och lathet men snart gör vi nog vår första träning för Strindheim. Norges största handbollsklubb förövrigt. Hoppas dom spelar fotboll på uppvärmningarna!




Love from Oskar

Torsdag

Pjoo har precis kommit hem från gymmet efter ett hårt pass på trampmaskinen! Den tar kål på mig alltså! Finns inte mycket att blogga om när alla från vår lya på möllenberg är hemma i härnösand men ska försöka mig på några rader ändå. Det har varit en fin dag idag vilket oftast innbär fika om man heter Maja Löfqvist. Vad passar inte bättre med fika på något trevligt ställe en dag som denna? Så Oskar och jag tog vårat pick och pack och åkte ut till solum och njöt av finvädret! Annars så har jag städat undervåningen i mitt kära hem idag och varit hos polisen en sväng och hört om lite papper. Nu sitter jag bänkad framför Tv:n såklart och kollar på Timrå-brynäs, mycket spännande! Timrå leder med 2-1 vilket inte är heeelt oväntat. Trots detta så har Timrå ändå pressen på sig för tillfället vilket inte känns lika bra, vi får se hur det går.. Näe kära läsare ni får ha en riktigt trevlig kväll! Ses ute i helgen hoppas jag=)?


Bilder från dagen ser du nedan.





Love from Maja


Bilder



Goväder.




Häftig bild.




Blev tvungen att lägga in våra goda chokladbollar som vi gjorde i måndags på möllenberg.
Mycket goda men dock hade vi inget pärlsocker.

Bilder


Våra grannar.





Vårat badrum.





Våran älv.




Norge, härnta, norge, härnta..

Tjoho alla läsare!

Nu är man hemma i kära härnta igen då! Känns som man bara åker fram och tillbaka hela tiden. Första morgonen jag vaknar hemma i Sverige så ringer såklart adecco och erbjuder jobb men så får man tacka nej ändå, hade iofs ändå ingen lust att diska.. Jaha vad har hänt idag då? Vaknade, åt frukost kl. 2 sen blev det gofika på rutiga och sen gomat hemma hos Oskar. För övrigt så väntar vi på papper från polisen i Sverige och tills dess så stannar jag nog i härnta. Skönt att få komma hem ändå och äta upp sig lite. Till helgen då? Ja, Elin vad säger du? Gennys väntar på oss!? eller? vi får se vi får se.. äh nog om detta, kanske ska ta och bessa i storjävla kebab favvo i natt? Skulle sitta fint!


Hadé!



Love from Maja

Fortfarande kvar..



Nu är det dålig uppdatering här i bloggen. Jag är kvar i Härnösand och Maja, Oskar och Alex är också påväg hit. Det var faktiskt inte lika lätt att få jobb som vi trott och hoppats och vi väntar fortfarande på vårt norska personnummer och skattekort för först då kan Maja och jag börja jobba. Om det inte dyker upp något annat jobb innan där de inte kräver skattekort dvs.

Tycker iof att det är rätt skönt här hemma så jag klagar inte alltför mycket. God mat och sköna dagar.
Ska gå och fika med mina gamla arbetskamrater på banken imorn halv nio, så det blir ingen sovmorgon tyvärr. Sedan ska jag fördriva lite tid på stan för att sedan möta upp Linda och luncha tillsammans med henne, blir både gott och trevligt!

Tror Maja var lite sugen på utgång i helgen och eftersom det är löning kanske det är rätt mycket folk ute (eller?) så det blir kanske som hon vill!

Lägger in lite bilder från Trondheim.




LOVE 
       ELIN




Solig söndag

Hej halå!

Sorry för dålig uppdatering men det har ju varit sjukt bra väder här i Trondheim idag så har helt enkelt inte hunnit med bloggen! Oskar och jag har varit ute och gott ca 2 och en halv timme idag, sjukt härligt! Vi stannade mitt i allt uppe på en höjd och drack kaffe samtidigt som vi hade utsikt över fjorden. Efter det så gick vi och inhandlade lite potatis på bunnpris till baconen och dom vita bönorna, lagomt god söndagsmiddag. Sedan vid 9 kom Alex hem och nu ligger vi här och kollar på vänner. Allt börjar kännas som vanligt igen.. fast inte föränn Elin har kommit tillbaka såklart!





En glad Oskar






Fin utsikt.




Love from Maja

Pommes, korv och rosa himmel

Mätt och belåtna sitter nu jag och Oskar här med varsin kaffekopp och en godisskål, muums! Innan vi åt middag blev vi tvungen att springa upp hundra meter på gatan och titta på solnedgången. Solnedgångarna här i Trondheim är faktiskt nått alldeles extra. Det blir en lugn kväll för oss med film, chips, popcorn och.. vatten. Kanske blir vi dom första som testar vårat bubbelbad ikväll också, vi får se!


Oskar drömmer sig bort


Från vårat fönster (önskedröm)


Love Maja och Oskar

God morgon eller god middag?

Hej!

Nu har jag och Oskar precis kollat på vänner och ska ta tag i frukosten! Som består av hårdbrömackor, kaffe och ett ägg. För Oskars del blir det kanske havregrynsgröt också. Efter det ska vi gå ner på biblioteket och kolla om dom har fått in lite nya filmer som INTE är repiga! dumma norrmän.. För övrigt så händer det inte så mycket på möllenberg idag. Dock hade våran ensamstående lärarinna till granne tydligen manligt besök igår, spännande! Något som vi verkligen måste undersöka närmare. Näe hörrni, nu är det frukost!



Ha en bra dag!

Lycka till nu Älgarna, kör över brasilianarna!



Love from Maja  

Fobier!

Det är härligt att vara hemma, ha ett stort rum alldeles för sig själv och en stor skön säng. I Norge sover jag just nu i vardagsrummet..

Har varit en bra dag. Låg och latade mig soffan, sedan åkte jag ner på stan en sväng med mamsen och hälsade på inne på mitt gamla jobb. Jag saknar alla gamla arbetskamrater så mycket och så fort jag är hemma i stan måste jag svänga förbi där och prata lite.
Skulle träffat Emilie ikväll, men nu har hon gått och blivit sjuk så det blir en jättelugn kväll för mig. Imorn ska vi iaf gå på stan och sedan vidare Ängevallen. Älgarna spelar viktig match, det blir spännande.

Maja är väl just nu påväg tillbaka till vår lägenhet och jag funderar på att åka tillbaka på söndag. Jag hoppas verkligen att det löser sig med jobb denna vecka, annars finns risken att vi får fnatt. Jag väntar på att Anette ska höra av sig och säga att jag och Maja kan börja redan på måndag.




Denna spindel hittade jag i min säng i Trondheim. Seriöst de längsta ben jag någonsin sett på en spindel! Och vad gjorde den i min säng!!?
Tyvärr, verkligen tyvärr, lider jag av enorm spindelfobi, vilket verkligen är synd för de små äckliga krypen har en förmåga att alltid vara där jag är.
Tur var att Alex kom hem precis i tid och kunde ta död på odjuret! Så nu är allt frid och fröjd i vår lägenhet igen.



Ska lägga in lite bilder sen så att ni får se vår finfina lägenhet!


Love from Elin

Timrå IK

Finns det nått roligare än att kolla på hockey? Näe jag tror inte det, inte under vintern iaf. Har varit på premiärmatchen i Timrå ikväll och man kan minst sagt säga att det var en sjukt spännande match! (så typiskt timrå att göra spänningen mer olidlig än vad den redan är). Redan efter 4 min leder timrå med 2-0 och sen rullar målen bara in och dom leder i sista med 6-3 ett tag om jag inte minns fel. Matchen slutar iaf 6-5 till timrå och jag höll verkligen på att DÖ dom sista minuterna och det är sanning. Fruktansvärt bra första period av Timrå måste jag verkligen säga! Spännande att se de nya spelarna också! Någon som håller med? Vet att många av våra läsare är modoiter så ni kan ju hålla er utanför det här snacket;) hur gick det för modo ikväll föressten? eller ja visst ja.. förlust.



Imorgon bär det iväg hem till Trondheim och kära möllenberg igen! Sov gott!



Love from Maja

Hej och hå!

Jaha, då var man i Härnösand en sväng då. Maja och jag steg upp tidigt igår och packade våra väskor, som var VÄLDIGT tunga, (vet inte vad du har i din Maja, men 2/3 av min packning bar jag iaf helt i onödan). Vi stressade till tåget och skulle hämta ut mina biljetter. Då går inte det, för jag har bokstäver i mitt bokningsnummer och den sura tanten vägrade hjälpa mig just därför. Nehe? What to do?
Jag var extrasupertrevlig mot tågkonduktören, eller så såg jag väl bara väldigt ärlig ut när jag förklarade att jag visst beställt men att de inte gick att hämta ut? Inte vet jag, men det löste sig iaf.

I Östersund sprang (ja bokstavligen sprang) M och jag på MAX. Sedan hann jag även hämta ut mina biljetter.

Efter allt strul var det skönt att sätta sig ner med mina biljetter i handen och dessutom hade vi köpt varsin Marabou Lakrits, spännande, bör testas!
Snart upptäcker vi att Majas fina väska sitter fast på hennes byxor med hjälp av ett stort tuggummi! Det visar sig att Maja nyss kletat fast det under stolen (eftersom det inte fanns någon papperskorg).
Hm, somliga straffar Gud direkt, eller hur var det Maja?!


När vi äntligen är framme i Sundsvall kan jag inte hitta min sportbag, jag letar febrilt och får lite småpanik efetersom den inte är någonstans! Konduktören kommer då fram och säger att den är i Bräcke. BRÄCKE?


Imorse åkte jag och Maja ner till sundsvall och mötte upp väskan när den kom med tåget. Vi åkte sedan vidare mot Birsta för att inhandla lite saker vi tyckte vi var värda. Vi triggade nog varandra så det blev lite mer än vad jag planerat, men det är bara roligt!


Det är skönt att få god mat och lite ompyssling efter en slitsam vecka i Norge och imorn ska jag umgås med Emilie, min bästabästavän!

Nu ska jag ta och laga lite mat eftersom jag är ensam hemma.


Love from Elin i Härnösand

Fifa 08

Det ær med stor glædje jag hærmed meddelar att Manegerduon Oskar och Alex nu har kommit øverens med en klubb infør kommande sæssong. Den nya klubbadressen blir  Olympique Marseille i Franska Ligue 1. Trots ett antal erbjudanden från andra meriterade storklubbar var beslutet aldrig svårt att fatta. Ryktena om att den forna mittbacksklippan Frank de Boer ska ha varit i kontakt med laget ær inget jag kan eller vill kommentera i nulæget. Det ænda jag kan sæga ær att ledarstaben och Franc under de kommande dagarna kommer att træffats før att diskutera framtiden.

Jag har førstått att rykten i Sverige har sagt att BK Häcken ska ha lagt fram ett kontraktsførslag till duon och att dessa varit næra på att tacka ja. Detta rykte vill jag stark dementera. Visst har duon diskuterat om att det skulle kunna vara skønt att komma hem till Sverige och ta ett steg tillbaka. De kænner dock att de fortfarande har mycket att ge i den europeiska toppfotbollen och att varva ner skulle vara ett svek mot alla fotbollsfans dærute.

Love from Carlos Manchano, pressansvarig


Besvikna ungkarlar!

Gårdagskvællen børjade på bæsta sætt. Vi kokade pasta och stekte korv som vi sedan åt i djuptallrik framfør TVn. Vi slog igång saving private Ryan och børjade genast kommentera alla coola krigsscener. Den efterlængtade kvællen var igång. Efter att ha tittat på filmen i ungefær 45 minuter hænder det som bara inte får hænda. Liksom Titanic DVDn tidigare i veckan børjar æven denna DVD att hacka. Eftersom det bara var jag och Alex hemma gick vi snabbt igenom hela svordomslexikonet och børjade sedan om ett par gånger till. Vi tog ut och kollade på skivan. Vad vi då fick se kan jag inte førklara med ord och jag kan absolut inte førklara hur det har gått till. Min teori ær att folk i Norge anvænder DVD-skivor som skærbrædor i brist på annat. Dom borde alla få en smæll i inlærningssyfte. Efter några misslyckade førsøk gav vi tillslut upp och borrade ner huvudet i soffkuddarna. Vad skulle vi nu gøra?! Vad ska man gøra i en sådanhær situation?! Vår grabbiga kvæll var førstørd och vi kænde att vi lika gærna kunde fortsætta i samma spår. Så vi satte på førsta sæssongen av Desperate Housewives och satt sedan tysta i soffan.

Vi træffade nyss Boban på bibliotekets toalett førresten. Alltid lika trevlig att træffa H-sandare
hær i fjærran væst.

Love from Oskar

Hemma

Ja nu är man hemma i Härnösand! (vilket tråkigt väder det är här btw) Åker "hem" på fredag igen och byter plats med Alex. Elin och jag har åkt tåg hela dagen och båda kom hem välbehållna dock inte Elins resbag, den blev kvar i bräcke. Dom ropade till och med ut det på tåget men det missade vi, eller jag hörde någonting men elin påstod att dom pratade om någon atombomb och att vi skulle utrymma tåget.. skämt och sido. Med dagen spenderat på ett tåg blir den inte så händelserik och mycket mer händelserik lär den inte bli heller.

Fotboll sen sova!



Love from Maja

Ungkarlslægenhet!

Jag och Alex sitter på Trondheims bibliotek och bloggar idag. Våra datorer har næmnligen åkt hem till Sverige, likaså Maja och Elin. Nu ær vi ensamma i lægenheten! Yippiii!

Vi frågade oss sjælva vad som skulle vara passande att sysselsætta sig med under tiden vi har tjejfritt på møllenberg (utøver att gå omkring i kalsonger hela dagen och lukta svett och æta middag i soffan utan att bry sig om att kanske spilla) . Svaret var lika sjælvklart som att Rosenborg ær Norges bæsta fotbollsklubb. Gudfadern trillogin!!! Før vad læmpar sig bættre før två ungkarlar æn att glida ner under en filt i soffan och kollar på alla Gudfadern filmerna och dærefter kænna sig några nivåer coolare. Nu visade det sig att Gudfaderntrillogin inte går att låna hær på biblioteket førræn imorgon så ikvæll før vi nøja oss med en annan kanonrulle før unga mæn, næmnligen Saving Private Ryan.

Nu måste vi gå och køpa något gott som man kan ha till pasta. Det kommer att bli NICE!

Love Oskar

Just nu!

Ja precis, just nu sitter jag och Elin på tåget i ett annat land! galet!!! dock ska vi ju tillbaka till Norge och Trondheim inom en snar framtid. I väntan på tågbytet så käkade vi en riktigt god hamburgare och riktigt goda pommes och gick sedan till pressbyrån för att köpa lite snax och tidningar. Alex och Oskar får klara sig själva ett tag och det ska nog gå bra får vi hoppas. Näe nu måste Elin och jag packa i ordning lite för att göra oss redo för färden till H från S med röda faran;)




ANETTE OM DU SER DET HÄR RING OSS!



Love from Maja & Elin

Hejdå Norge, men inte för alltid!

Usch, tidig morgon! Det blev en sista minuten så Majsen och jag har packat färdigt det sista (hoppas vi?) och är nu redo att fara utomlands! Ska bli så himla härligt! !

Bilder kommer!

Love
E & M



Fifa 08

Jag insåg nyss att jag inte har beärttat hur det går för vårat Lazio i Serie A. Jag och Alex fotsatte givetvis kämpa för att hålla laget ovanför ytan. Tillslut visade det sig dock att problemen inom laget helt enkelt inte gick att lösa. Ledningen gav oss sparken eftersom de ansåg att klubbens stolta anor stod på spel. Men vår fråga är: Hur f....n ska man kunna lyckas i serie A när man styr över spelarmatrial som knappt platsar i Allsvenskan. Tur att jag och Alex inte är sånna som gräver ner oss för småsaker för nu är nämnligen "Silly Season" igång och snacket (mellan mig och Alex) är redan i full gång. Vilken blir nästa klubb?!

Alexander meddelar i ett pressmeddeland att vi tagit emot en hel del frestande erbjudanden men att det i nuläget inte är aktuellt att ge några närmare kommentarer om varken klubb eller liga. På onsdag eller torsdag offentliggör Carlos Manchano, pressansvarig, var den eftertraktade managerduon kommer att befinna sig under kommande sässong.

Offentliggörandet sker givetvis på denna blogg så håll ögonen öppna för detta är något ni verkligen inte har råd att missa.

Love Oskar


Dagens middag




Dagens otroligt läckra måltid bestod av potatis och fiskbullar i hummersås. Rent och slätt. Inga krusiduller här inte!
Ovan får vi ta del av Oskars konstnärliga uppläggning (han "jagade vitt" med basilika!) medan vi andra bara mosade ihop maten och slängde i oss den.




Dagens shopping







  • Nudlar - 10,50 NOK för 5 paket. Mycket prisvärt!
  • Hårdbröd - ca 15 NOK 
  • Broccoli - 11.90 NOK. Rikligt med antioxidanter.
  • Apelsin - 8 NOK. Dyrt!
  • Päron - 5 NOK. Också ganska dyrt!
  • WASA Sandwich - 7.50 NOK. Helt okej pris för en god hårdbrömacka.
  • Tuggummi från KELLY - GRATIS, så vi tog väl en sisådär 15 paket!! 

Tisdag

Hej bloggen!

Vad jag gör uppe just nu skulle jag bra gärna vilja veta, kan inte sova av någon konstig anledning..kanske är det knarklangarna vi har till grannar som skrämt vettet ur mig (?!) Oskar och Alex är iaf på jobbet och Elin ligger och sover. Ge mig mitt norska personnummer, mitt bevis på att jag inte är någon brottsling och mitt förbannade skattekort någon gång så jag kan börja jobba! (det är tydligen ett måste om man ska jobba via manpower).

Ja, vad har då denna dag för spännande att bjuda på? Jag och Elin ska ner på jobzone och höra om jobb och sedan blir det väl till att packa lite och kanske en springtur? spännande va?


Missa inte dagens shopping i bloggen senare idag!


Love from / Maja

Vänner

Efter all denna uppståndelse ikväll kände vi att vi bara ville ta det lugnt, så vi bestämde oss för att titta på Titanic. När vi kommer till en av de bästa delarna i hela filmen hackar den och vi tar ut dvdskivan och ser att den är sönderrepad. Dumma, ovarsamma norrmän!

Till allas besvikelse inser vi att vi inte kan se klart filmen. Efter många suckar släpper vår frustration lite och vi bestämmer oss för att titta på några avsnitt Vänner istället!

Nu har de andra gått och lagt sig, och jag borde göra detsamma.

Än en gång
Love Elin



Polisrazzia på Möllenberg!

Civilklädda poliser


Efter en tämligen händelsefattig dag för mig och Maja suktar vi efter lite spänning i vår tillvaro. Så där, mitt under middagen dyker den upp, polisbilen, precis utanför vårt fönster.
Vi har tidigare anat att det varit något skumt med killarna i huset bredvid (de har en backspegel uppsatt utanför ena fönstret!?) och nu fick vi våra aningar besannade.

Vi grabbar tag i kameran och lutar oss ut genom fönstret för att få till några bra bilder.

Vid detta tillfälle har redan två civilklädda poliser gått in i huset för att låtsas vara knarkköpare och det är då polisen från polisbilen slår till.
Han kliver ur bilen och går in i huset. Några minuter senare kommer hela killgänget ut och två får hoppa in i polisbilen.
Spänningen är i detta läge olidlig och vi funderar nog alla på vad som komma skall.

Svaret får vi ganska snart. De två civilklädda poliserna sätter den tredje killen (ja han har handbojor!), i sin bil och går sedan bort mot knarklangarnas bil för att söka igenom den. Det är här den fantasiska hunden, en flatcoated retriver (Maja och jag är mäkta imponerad över hur lydig den är), gör sitt jobb. Den söker igenom hela bilen efter knark, och vi kan inte riktigt se om han hittar något eller inte. Polisen låser iaf bilen och kör iväg med den misstänkte knarklangarn.
 
Tilläggas bör, att nu, precis när jag och Maja sitter här vid våra datorer, spänningen har just lagt sig, så stannar en bil utanför vårt hus och vem ser vi om inte killen med handbojor? Utan handbojor!
Ja, minsann, där står han igen, med huvudet in i nedvevade fönstret på bilen, det är bara det långa, mörka håret som svajar utanför. Tro vad han gör?
Vi försöker oss på några kort men det är mörkt och kameran lyser. Han tittar upp och vi slänger oss ner på golvet.

Skottlossning nästa?

En sak har vi fått ut av denna kväll, vi är alla överens om att vi ska låsa dörren på natten hädanefter!

..och ja, vi lovar att aldrig gå ensamma hem sena kvällar!

Love from Elin





Mitt i maten

Bilder från lördagen


Måndag

Äntilgen är arbetsveckan igång. Efter att ha gått göralös i två hela dagar har vi nu äntilgen kommit tillbaka till de vardagliga rutinerna igen. För Alexander innebär vardagen väckning kl 05.30 och därefter snooze till kl 05.40. Eftersom jag börjar en halvtimme senare än Alex kan jag ligga kvar och må i ca 30 minuter till. Havregrynsgröt i mikro är närmast obligatoriskt på vardagsmorgnarna, framför allt eftersom köket inte har mycket annat att erbjuda. Efter diverse hygiensysslor bär det sedan av till Ringnes (eller Dahls) Bryggeri. Med cykel tar denna tur ungefär 5-7 minuter. Väl på arbetet får vi reda på vad vi ska göra under dagen. Alex hamnade idag, som vanligt, i sorteringen där man placerar Coca Colaflaskor för sig, ölflaskor för sig och så vidare. Det finns olika stationer inom sorteringen och idag hamnade Alex på den vi kallar Självmordsbandet. Där sorterar man 1,5 litersflaskor av olika slag, ett arbete som i längden blir kollosalt enformigt. Jag och "lag Nords ända britt" Anton har lite mer varierande arbetsuppgifter vilket ofta är väldigt positivt men som ibland kan innebära att man måste skrubba rent botten på ett hisschakt eller slänga tusentals pepsiburkar som det tydligen blivit något obegripligt fel på.

Nu börjar mina "roommates" klaga på att jag luktar äckligt så jag antar att jag ska rikta mitt fokus mot duschen istället för mot datorn.

Just det! Jag och Alex pumpade biceps idag efter jobbet. Det var NICE!

Love Oskar

Söndag

Just nu är Oskar och Alex nere på bunnpris för att köpa "lunch" till imorgon (mackor) och chips chips chips!! Vi har precis avnjutit en härlig tjockpannkaka och ska väl slå på en film och bara deeeega.. orkar inte skriva nått mer denna dag.












Love / E and M


ååh neeeeeeeej... stolen?!?!?

Alex dyng eller bara klantig?

Alex ddyng eller bara klantig?

Nu var det dags!

Den nya bloggen är här lagom till den första festen! Det drag i lägenheten på möllenberg vill jag lova! Alex och Anton spelar E-type i radion. Varför just E-type kan jag inte svara på. Just det ni hörde rätt! Anton från "lag 5 km från stan" är här och känner på pulsen hos "lag 5 min från stan". Alex och jag har under kvällen inlett en karriär på Fifa 08 och det går väl sådär. Vi "Lazio" har tyvärr edast vunnit 2 av ca 7 matcher och ledningen har redan börjat leta efter en ny manager för klubben. Vi tar detta med ro, ingen mening att jaga upp sig. Vi rullar på och hoppas att ljusare tider och lättare motstånd snart står för dörren.

Kanske borde berätta lite om veckan på Dahls bryggeri men det får bli i ett senare inlägg. Kan dock berätta att vi under gårdagen öppnade och hällde ut flera tusen flaskor pilsner av god kvalitet. Varför vi fick i uppgift att göra det får ni fråga ledningen om. Vi gör bara som vi blir tillsagda.. men som sagt nog pratat om dessa tråkigheter ikväll är det  feeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeset!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Love Oskar

Fest

testing testing 1, 2, 1, 2

hm jaa eh det vekar som att vi har en blogg, precis som alla andra.
 

Besök gärna denna såvi kan få lite extra korvören utöver den eeeeenorma lönen vi får här i norge;)





och JA... det är världens bästa blogg och ja.. det är fest


nu ska vi dra och göra Trondheim osäkert!

Love from us! / M E A O

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0