Till er alla!







Måndag

Sverige - Ryssland, Sverige - Slovakien, Sverige - Lettland.. Vilken besvikelse, här har man fått en massa falska förhoppningar om en spännande match och så kommer man hem och ser att Sverige spelar mot Lettland och leder med 6-1. Jaja då får man väl planera om kvällen. Oskar kommer nog förbi här snart, kanske att vi ska åka och hyra en liten film?

Vad har hänt idag då? En stressig dag har det varit. En massa strul med swedbank och grejer. Passade ju perfekt eftersom vi skulle betala hyran idag också. Det löste sig tillslut iallafall. Sedan blev det en snabbfika med Nina på stan vilket var lite synd men det var kul att träffas ändå eftersom vi inte setts på fleeeeera månader säkert 4-5 iallafall? Vi får ses något mer innan jag åker tillbaka till Trondheim iallafall. Efter det gasade vi ner till mormor och kusinerna i Sundsvall för att avnjuta en gojävla middag. GÖTT var det.

Dom ringde från polisen idag också och sa att dom hade fått in mitt norska nordea kort, YES!! Dock så kunde inte den norska gutten jag pratade med idag "spärra upp" kortet igen men får göra det när jag kommer tillbaka till Trondheim.

Hörs!


Love from Maja

Thai, bio, hockey och gröt

Det har varit två väldigt roliga och mysiga dagar. Igår så åkte jag och Oskar ner på birsta en sväng och där hittade jag såklart min skinnjacka som jag kollat på SÅ länge men 500:- billigare! Blev ju tvungen att köpa den, dock xs men det är bara snyggt. Sedan åkte vi på världens mysigaste thairestaurang som pappa hade tipsat oss om. Skitmysig inredning, lite i stil med koh pan yang i Stockholm fast inte alls lika stort och så. Sedan blev det bio, Australia. Trodde faktiskt att den skulle vara bättre men den dög. Sedan åkte vi bara hem och mös.

Idag, Söndag blev det tidig uppstigning kl. 09.00 och raka vägen ner på spegeln. Körde stenhårt på trampmaskinen så svetten bara rann. Efter det åkte Jag, pappa, Maria och Johannes ner på Birsta, igen och Maria köpte en systemkamera och jag ett rosa kamerafodral passande till min rosa kamera. Max nästa och sedan Eon Arena. Skitbra match men lite orättvist resultat tycker jag faktiskt. Efter hockeyn åkte vi och åt risgrynsgröt hemma hos farmor och farfar. Alltid lika roligt att vara där och man får sig alltid ett gott skratt haha, härliga dom där två.

Nu sitter jag här med Edgar och min mandarinlåda fylld med fysalis (20 spänn på coop i birsta, galet!!!) och käkar framför dattan. Nu ropar dom i köket att det är dags för spel har inte spelat det förut men Risk heter det tydligen, säkert roligt. Just det Oskar och jag drar nog upp till Tärnaby och firar nyår, ryktas om en galen fest på hemavans högfjällshotell (?). Det blir nog roligt. Eller det BLIR roligt snarare :D

Ha en trevlig kväll!












Händelselös dag

Nej usch och fy vilken tråkig dag. Vaknade imorse med feber, hosta och världens huvudvärk. Skulle egentligen åkt till Boda Borg idag men det var ju bara att glömma för min del.
Har alltså inte så mycket att skriva. Har spenderat hela dagen med att sova och kurera mig. Tror (och hoppas!) att det har gett resultat, känner mig redan lite bättre. Imorn måste jag vara frisk!




Lördag

För 10 min sen var jag glad och nu är jag sur, på vad liksom? kommer förmodligen vara glad igen om 10-15 min..
Yes, härligt att vara kvinna! Nu ska jag bege mig ut på en springtur och bränna bort all julmat/julgodis.
Elin Elin Elin.. ja Elin? du vet vad jag funderar på och jag säger bara ett stort ? eller vad säger du?

Tillbaks till Trondheim åker jag nog runt 2-3 januari. Börjar faktiskt längta tillbaka lite nu..


Hade bra!





Annandag jul!

Så roligt att få reda på vilka några av våra läsare är. Kan väl erkänna att vi hade väntat oss några kommentarer idag, som vi faktiskt blivit lovade, men dagen är ju inte slut ännu, så vi väntar..

Gårdagen var bra. Det blev, som ni tidigare läst, utgång. Jag kom in på Svenssons, tack vare söta Anna! M och E kom dock inte in, vilket var bedrövligt.
Umgicks med trevliga personer och hade faktiskt väldigt roligt. Krakel spektakel!

Kan utan tvekan säga att samtalet sent igårnatt gjorde kvällen fulländad!




Lycklig!

Så är detta års julafton över och jag kan inte annat än säga att den var himla lyckad!

Haha. Igårkväll ringde det på dörren och in klev en tomte, och nej jag tror inte längre på tomten, men jag har inte en susning om vem detta var, eller jo en aning har jag, men får inte ihop hur det skulle kunna vara du!
Bästa tomten någonsin måste jag säga, fantastisk utklädnad(?)!

Vet att jag talar för många när jag säger att det blir utgång ikväll. Blir kanske sista, för min del, i Härnösand på ett tag så vi ska se till att denna blir minst lika bra som den förra!
Annars bjuder väl inte denna dagen på så mycket mer än en långpromenad med Sigge och några små ärenden som ska uträttas.


  
Härnösandsbor, vi ses ikväll va!?


 (vet att Majsen är med på ett hörn och hälsar!)

GOD JUL

GOD JUL

önskar ELIN & MAJA!




Dan före dopparedan!

Måste vara dagens mest använda rubrik!?

Har så fullt upp om dagarna att bloggen glöms bort. Nu kommer ett inlägg iaf, i all hast. Snart ska jag slå in julklappar och förhoppningsvis får vi väl lite besök ikväll också.

Morgondagen blir en familjedag. Ska kila förbi bästa Emilie med hennes julklappar också.

Juldagen blir det utgång. Singstar med mina favoritvänner! Kan inte bli bättre! Hoppas förövrigt på världens fest så vi slipper trängas på krogen men vi får se om det dyker upp någon bra.

Nyår är nu spikat (tror jag?). Det blir Åre för mig och Maja. Jippie vad roligt!

Vill önska alla läsare en RIKTIGT GOD JUL!

Avslutar med lite bilder från i lördags!
    


 




Söndag

Det blev ju fest igår. Som vanligt så är alltid förfesterna roligast och även denna gång var det så. Blev lite sanning och konsekvens (om du läser det här sofia så var det ett sånt sms du fick;p) så det var skoj! Hängde på svenssons efter 12 och det var väl kul. Inte så många som jag brukar hänga med var där, dom verkade vara på kajjan. Nja.. jag är fortfarande ute efter den där klockrena utgången som jag hade en kväll i somras. Kanske juldagen blir en sån, hoppas.

Nyår är iallafall spikat och det ska bli jävligt kul! Jag och Elin styr vår kos mot Åre så det kommer bli FUN.
 



hörs gott folk, nu ska jag gå och gosa med min lurvtuss och tjockis till katt, Edgar.




Jag ser det snöar!

Okej, har väl fått vissa klagomål angående uppdateringen på bloggen och ja det är skandal, jag håller med!

Blev utgång igår och den blev lyckad. Dock tappade jag bort Majsen..eller hon försvann, för ovanligehetens skull. Finns inte så mycket att säga, hade väldigt trevligt hela kvällen (även på krogen).
Har inte kameran hemma så jag lägger upp bilder senare. Det får bli denna på mig och systeryster så länge.

  


Nu tror jag att nyår är spikat!


lördag med stort F

Har precis kommit in genom dörren efter att stressat iväg på spegeln innan de stängde. Ikväll är det som sagt fest och Elin har innhandlat både det ena och det andra;) det kommer att bli SÅ kul ikväll! Känner inte att jag har så mycket att berätta men just nu känns allt så bra och jag känner mig så glad!:D Ses ikväll härntabor!









Fredag, favoritdagen!

Frukost kl. 12.27, precis som det ska vara! Det är skönt att läsa att Elin verkar ha det bra alldeles själv hemma i Trondheim. Hon verkar lyxa på som vanligt med maten också så allt verkar vara som det ska. Haha nu låter jag som en mamma (skämt åsido).

Ja, vad händer idag i lilla härnta då? på tal om lilla härnta, alltså det är helt sjukt vad tomt på folk det är på gatorna. På kvällarna i Trondheim så vandrar det runt människor överallt och in och ut på alla mysiga cafeér. Tur att vi ska tillbaka sen, börjar ju nästan sakna bussturerna med Elin och alla underliga norrmän (äh skämt åsido igen, eller?).

Rocko är det som sagt körförbud på vilket innebär att jag och Oskar är fast ute i gådeå by.. fun. Äh blir väl till att kolla på nån film eller nått. Imorgon, Lördag är det fest som står överst på listan. Jag har inte varit ute på jag vet inte när.
Det har bara varit jobb jobb jobb och åter jobb. Nu ska jag gå och göra något vettigt innan den här dagen är förbi!


HADÈ BRA!


 

Potatisgratäng!

Hej hallå!

Hektisk dag idag. Ut ur en affär, in i en annan. Hittade det jag skulle iaf!
Idag var det ännu mysigare att vandra omkring på torget, bortsett från slasket då. Julgranar överallt och hästslädar for igenom stan. Åh vilken härlig jul!

Träffade Stine på stan och blev hembjuden till henne. Väl där, efter en lång (men trevlig) busstur, fick jag hälsa på hennes två mycket vilda degusar. Haha, blev faktiskt lite lättad över att jag och Maja aldrig införskaffade oss några!
Inte nog med det, hon hade även en otroligt fin katt. Som hämtad ur sagornas värld. Långhårig, helvit och alldeles lugn och go med en liten röd rosett kring halsen.
Fick veta att det var en hittekatt som hon hade tagit hand om. Då måste jag bara ställa mig frågan; VEM har hjärta att lämna en katt i kylan utan mat och värme?.
Dumma hjärtlösa människor!


Nu fick jag nyss veta att jag ska få potatisgratäng när jag kommer hem, SOM jag har längtat efter - och saknat det!

 Anna, 1 dag kvar!! Blir en mysig dag imorgon på tåget.



snabb update trots dålig uppdatering på senaste

heeeej!


Sitter och äter, har varit på birsta idag och handlat julklappar och lite kläder och skor till mig själv. Har asbråttom egentligen för jag ska iväg och träna. Jag känner Elins ilska i huvvet över att jag inte har varit så flitig med bloggandet på senaste så det blir ett kort inlägg. Eller föressten skriver mer sen!!




HADÈ




Ljuva morgon!

Godmorgon!
Har nyss klivit upp, ätit frukost och duschat. Ska klä på mig och kila ner på stan en sista gång!
Det är härligt att strosa runt på torget med stora julgranen, skridskobanan och alla andra juldekorationer (och kreationer).

Igår skrev jag ut mina och Annas biljetter. Så nu är det bara packningen som återstår.
Laddat med någon film Anna?

Vet inte vart Majas alla inlägg har tagit vägen. Inte kan det väl vara så att du är sysslolös och inte har något att skriva om?


H.I!

Säger bara det!

Idag har jag sovit länge, haft huvudvärk och sedan varit på stan. Hittade en del julklappar även idag, men vissa är svårare att köpa till än andra. Resten av klapparna får jag  väl vänta med att köpa tills jag är hemma i Sverige.

Har precis ätit kycklingfilé, avokado och vitlöks- och basilikafrästa mandelpotatisar. Det ni!
Nu ska jag slänga mig i soffan och titta på bonde söker fru! Som jag har väntat. Haha.

Två dagar kvar & tre dagar kvar & fyra dagar kvar..ja finns mycket att se fram emot nu!


Tre dagar kvar

Hej hopp! Idag har det varit en, om möjligt, ännu lugnare dag än gårdagen. Har faktiskt inte så mycket att berätta mer än att det är tråkigt väder, regn och blåst, så det ska bli skönt att komma hem till ett förhoppningsvis snörikt Sverige! Nu börjar nedräkningen påriktigt, bara tre små fjuttiga dagar kvar!

Passar på att lyxa lite med mat och annat gott nu när jag är ensam. Tycker att jag kan unna mig det. Så imorse blev det detta till frukost. Världens godaste kalkonfilé har jag på mackan!

  


 Har ont i huvudet så ikväll ska jag bara slå på en bra film och ligga här i min ensamhet! Jag klagar dock inte, det är ganska avslappnande faktiskt! Lite tråkigt att Anna och Hannah jobbar så mycket bara!
Vilar upp mig och laddar inför lördag och sedan ett fullspäckat schema hela veckan!


Det är tomt utan dig här Maja! Lördagen är planerad, in i minsta detalj! Ladda!




Kort uppdatering

Åh en sån skön dag! Har precis kommit hem från stan, där det blev en del julklappsinköp! Nu väntar jag på att maten ska bli färdig och det kurrar bra i magen så det ska bli gott!

Trivs så bra här! Har tända ljus överallt och det är varmt och skönt! Var även förbi Bunnpris på hemvägen och köpte god mat och gott fika till ikväll!

Ser fram emot att få göra julgodis när jag kommer hem!



Ha en bra måndagkväll!


Breathe easy!



Finns bara en person i hela världen som vet vad jag talar om, denna är till och för dig!



Underbara julmust!

Idag har Maja och Oskar åkt hem. Så nu är det bara jag kvar i lägenheten. Har städat idag också men nu är jag äntligen klar. Skurat golv, dammat och plockat undan så nu är det julfint här!
Lyssnar på lite julmusik och har tända ljus lite här och var (ingen fara för brand - jag lovar!)

Har precis slagit mig ner vid köksbordet för att avnjuta årets första julmust och jag kan säga att jag inte blev det minsta besviken. Det var precis lika gott detta år! För att inte tala om mammas lussebullar! Nej nu är julen verkligen på intåg!

Morgondagen ser ut som följande; ska kila ner på stan och titta på lite julklappar, sedan ska jag höra om Kelly kanske har något kvällsjobb åt mig. Annars ska jag bara ta det lugnt denna vecka!

Har även bokat biljett till mig och Anna på fredag. Så på lördag blir det utgång!!


Mysigt julfika den tredje advent!


Nystädat!



Söndag

Idag åker jag och Oskar heeeeeeeeeeem:D sorry för dålig uppdatering från min sida men har haft fullt upp hela helgen med jobb och diverse saker. Jag jobbade på frakken igår igen och det var sjukt mycket folk ute. Dom stänger kl. 2 och halv var det världens kö. Anna kom på besök också mitt i allt, jag är ju så rutinerad nu så hon fick gå in gratis;) Jag är helt slut idag efter att tampas med fulla människor och springa på bartenderkillarna för att hjälpa vakterna att slåss. Jag ska trots detta tvinga ut mig själv på en springtur. Ha en trevligt tredje advent!









Lucia!

Tiden går fort, plötsligt är det den 13 december och Lucia. Tittade på Luciafirande imorse och det hör verkligen julen till! Fick plötsligt sådan julkänsla!

Denna dag har gått väldigt fort, fick en smärre chock när jag tittade på klockan som var över åtta! Någon som vet vart lördagen tog vägen? För jag vet då inte!
Har ägnat lite tid åt att städa i köket, så nu är det skinande rent. Maja och jag diskade även bort all disk så nu har vi äntligen bestick att äta med!

Måste bara berätta lite om gårdagen på jobbet. För den var verkligen rolig (tror att det kan bero på att både M och jag var övertrötta). Började med att jag somnade i en hink inne i en butterkott för att vakna en halvtimme senare.
När jag och Maja sedan fick jobba tillsammans blev det galet. Vi körde race med städvagnen, Maja kraschade in i en vägg när sura läraren var där, småkillar flörtade med oss och vi kunde inte låta bli att spela med.
Vi sa fel saker vid fel tillfällen så det är en otrolig lättnad att vi inte behöver träffa lärarna på skolan igen! Haha.




Nu måste jag återgå till städningen! "Bara" baddrummet och mitt rum kvar! Ha en bra lördagkväll!



Inte helg riktigt än!

Kan inte med ord beskriva hur skönt det är att veta att jag inte behöver kliva upp kl 5 nästa vecka. Jag drar en lättnadens suck! Ingen mer vaskning.

Nu är vi påväg till nästa jobb. Blir servering för hela slanten ikväll (hm, flashback, har jag skrivit så förr tro?). Ja ja. Det blir jag, Maja, Hannah och Oskar (stackars Anna är sjuk och kunde tyvärr inte vara med, men du får krya på dig lilla vän!). Fredde, Alex och Eke åkte nyss hem så nu är vi bara tre tappra själar kvar här i lägenheten.


Ätit god kyckling, ris, sås och avokado till middag idag. Älskar avokado, mums!

Snart helg!

Love from Elin

Ögontjänare!

Idag har M och jag konstaterat just detta; vi är ögontjänare. Så fort våra vaskedamer lämnar oss ur sikt så gör vi allt annat än att städa men när de sedan är vi världens trognaste vaskare.
Ni kanske läste att M och jag blev överösta med beröm - haha, dom skulle bara veta!
Nej, men allvarligt talat, vi städar inte hela tiden som många kanske tror, dock är vi väldigt effektiva så vi får trots detta allt gjort.

Snart kommer vi hem!!


Love from Elin

snart åker vi hem:D

Är precis inkommen från en liten promenad. Det var ashäftigt på fjorden ikväll när jag var ute. Den fryser ju aldrig eftersom det är Atlanten. Så nu ikväll, när det är så kallt ute så var det som "elvor" som mamma skulle sagt som åkte alldeless ovanför ytan. Det är ju så strömt där också så dimman åkte jättefort och åt olika håll. Svårt att förklara men en häftig syn iallafall. På tal om kyla så var det så himla skönt att åka BIL hem igår från vipgrejen. Istället för att gå till och från bussen så fick vi (läs jag) skjuts hem enda fram till dörren av Elins "nya kompis".

Snart är det ju som sagt jul, det knyter sig i magen samtidigt som jag nog aldrig längtat så mycket till jul. Om man inte räknar med när man var liten såklart. Det är en speciell känsla när en dag är fylld med så mycket sorg och minst lika mycket kärlek samtidigt. Åh vad jag längtar hem till god mat och pappa och Edgar! Och för att inte tala om Helenas goda bakverk som det förhoppningsvis kommer finnas mycket av såhär runt jul. På söndag åker jag och Oskar troligen hem.

Näe men om man ska ta å sätta sig med grabbarna och titta på lite vänner för ovanlighetens skull (det enda som visats på våran tv under ca 3 månader) . Eke bor ju här nu för tiden också så vi är sex pers i lägenheten nu.


HADE! / MAJA

mobilbilder



Vaska litt




Försökte knäppa på bergen där borta, på andra sidan fjorden om ni ser dom?
Det är så himla fint med alla berg som omringar Trondheim.




Vi är tvungen att ha vaskmössor på oss när vi städar men vi har vant oss nu.




Här är Elin i sin.. lite suddig men gulligt va?




Här är den snurrande restaurangen genom bussen.
Därifrån har man utsikt över hela Trondheim, ett måste att äta där innan vi drar härifrån.




En liten bild genom busskuren i väntan på bussen. Det var iskallt här i dag, 14 minus tror jag bestämt.
Varav dessa snöstjärnor på busskuren.




Det vilar ett visst förtroende över oss flinka svenskar.
Hissnyckeln är det inte alla som få ha ansvar över..


Trött

Idag är jag sååååååååååååååå trött, blev ju trots allt ganska sent igår. Blev en hel del BILLIG shopping och en hel del gratis, vi gillar gratis. Jag orkar inte skriva mycket mer nu så överlåter det till Elin istället. Det kommer en hel del underhållande bilder från dagens arbete senare ikväll iallafall. Hörs!











yeeeey

skumpa och goodiebags here we come!







och så har det hänt oss också..

Ja imorse såg vi bussen köra förbi oss, när vi var 10 meter från busshållsplatsen och det var minst en minut kvar tills bussen egentligen skulle komma. Så nu har det hänt oss också - vi har missat bussen!

Gripna av stundens allvar, insåg att vi antagligen skulle komma sent till jobbet och även att vi skulle behöva stå ute i kylan och vänta på nästa buss i minst en halvtimme, ringde vi Majas arbetskamrat och hoppades på räddning. - och visst där var den, hon kom som ett skott och hämtade upp oss för att sedan köra oss dit vi skulle. Allt slutade lyckligt och jag var tom. tidigare än jag brukar vara när jag åker med bussen.

Ikväll blir det VIP-kväll på Citysyd för mig. Får se vad jag tar med mig för spännande hem. Hoppas även att jag kan få in Majsen så att vi kan gå tillsammans.



Norrmännen älskar oss

Alltså vilken shopping det är här i Trondheim. Jag gör det ena fyndet efter det andra. Idag köpte jag en tröja som jag länge gått och kollat på för 64,50. Måste nog dock försöka undvika stan lite framöver iallafall när det gäller saker till mig själv. Idag på lunchen bara öste dom över beröm till Elin och mig (Vi har jobbat ca en vecka på detta området), "flinke svensker" osv osv.. dom skulle bara veta. Dom vi serverar för har även sagt att "svenskerna måste bara servera igen, dom var så flink" och gästerna undrar om vi har gått utbildning osv haha. Har jag glömt att säga att vi bara serverat ca 3 gånger i hela vårt liv? sjukt sjukt.

Sen på tal om något helt annat. Man läser ju som sagt en del bloggar och jag blir så less. Folk bara klagar på småsaker hela tiden, det ena är värre än det andra. Alltså vad gör det om ja vad ska vi ta.. att man tappat bort mascaran eller nån sån annan skitsak? Världen går inte under! En del värdefulla saker går faktiskt inte att köpa tillbaka.
Så sluta klaga och uppskatta det du har nu istället. 


NU blir det mat!


Love from Maja


Hodepine..

..usch ja, hemsk huvudvärk och allmänt hängig. Hoppas på bättring inför morgondagen. Har bäddat ner mig i sängen med en kopp varm choklad och en ostfralla med tomat och basilika.

Tror alla drabbats av lite hemlängtan, den ena starkare än den andra och det finns väl både för- och nackdelar med att lämna Trondheim. Dock kommer vi tillbaka snart och då är vi förhoppningsvis mer jobbmotiverade. Just nu är motivationen, för mig iaf, lika med noll.
Jag säger bara det; tre tidiga morgnar till och sedan får det vara bra för ett tag!

Nej, då var det väl snart dags att sova. En annan blir väckt fem imorgon!

Hadé!


Dagens julrim!

Här kommer dagens julrim. Vart de får in julen i detta rim är för oss svårt att sätta fingret på!

MYCKET SKRÄP KAN BLI TILL NYTTA
OM DET HAMNAR I RÄTT BYTTA



Dagens göra



Elin på jobb!

Tisdag

Det blir allt tidigare och tidigare middagar för oss nu eftersom vi kliver upp så tidigt och går och lägger oss så tidigt.. eller så tidigt det går när man sover ute i vardagsrummet. Idag blev det en liten sväng på shoppingcentret på solsiden. Jordbaer hade nått 20-års jubileum så man fick gratis jordgubbar doppade i choklad och kaffe. Precis vad jag behövde just då. Jag köpte en kjol på barnavdelningen på cubus idag haha. Det bästa med kläder från barnavdelningarna är att ingen annan har köpt likadant, oftast iallafall. Kanske kommer det en liten bild senare, får se! Även idag har jag inte så mycket att skriva men ska väl försöka mig på några rader till.

Elin och jag jobbade tillsammans idag igen, ÄNTLIGEN. Vi vaskade tillsammans på psykehjemmet idag haha. Det är så roligt när norska, senila, gamla tanter kommer fram och ska prata med en. "Bor jag här?" "När ska vi spise?" "Jag har ingen pejling alls på det här" är några meningar som ofta uppkommer. Även när man kommer in i ett rum och säger att "man ska vaska lite" så kan man få till svar att "jag har ju redan blivit vaskad idag" och när man ska gå ut från rummet för att hämta en mopp eller nått i 10 sek så kan dom säga, när man kommer tillbaka att "det var nån som pratade om att jag skulle bli vaskad" osv osv. Vimsigt är det iaf haha.

Nu ska jag bege mig ut på en liten springtur! Kör ett sista ryck nu denna vecka för att sedan slappa, slappa och åter slappa när jag kommer hem. Lite spegeln lär det nog bli ändå men jaja.

Hadé!



Jobbstatus, akkuratt nu

Elin - Vaskedam, servitris och kassa rema1000
Maja - Vaskedam, servitris, insläppet på frakken och kassa rema1000
Alexander - Bryggeriarbetare, servitör och dagisfröken
Oskar - Kantineassistent även "kock" och servitör
Fredrik - coop lager


Servitrisjobben varierar från stora "galor" med 500-600 pers till mindre arangemang med ca 200 pers.

Tung måndag avklarad!

Åter till svenska språket. Haha. Att skriva på norska kändes verkligen som när man i gymnasiet var tvungen att skriva ned en sida fakta på franska. Man anpassar meningarna efter de ord man faktiskt kan och gör allt för att inte behöva böja och krångla så mycket.

Nu är jag helt ensam i lägenheten. Oskar och Alex är på café, Maja är ute och powerwalkar (eller springer?) och Fredde är ute på Risvollan.
Ska snart iväg jag med faktiskt. Tråkigt att vara ensam!

Idag var jobbet tungt. Har nog aldrig haft så mycket att göra på så kort tid förut. Därför var det en otrolig lättnad när Thomas ringde och sa att jag ska jobba med Maja imorgon. Inte för att jag tror det blir mycket slappare, men det är ändå så mycket roligare att jobba tillsammans!
Har inte bestämt om jag bara ska ta några ströjobb nästa vecka, känner på mig att det kan bli en hel del på REMA och servering, eller om jag ska orka kliva upp såhär tidigt som jag gör nu ytterligare en vecka. Tiden får utvisa helt enkelt.
Har iaf ätit två ordentliga mål mat idag, först kantarellsoppa och nybakat bröd och nu ikväll blev det fiskgratäng.




Servering på fredag och lördagen, ja den är uppbokad för både Majsan och mig!



Dagens julrim!

Haha. Nödrim redan den åttonde decembe! Ser med spänning fram emot fortsättningen!


KÄRA JULGRANSSAKER FÅR
VI TA FRAM FRÅN ÅR TILL ÅR


Måndag

Full rulle för alla idag! jobbe jobbe jobbe.. Har inte så mycket att skriva idag känner jag. Vi ska gå ner på vårat  stammiscafé ikväll (känner det börjar bli lite som i vänner). Det är bra stämmning i lägenheten eftersom alla har jobb och som jag nämnde tidigare så är det nu bestämt att vi ska servera på fredag också. Dom bara öser över oss jobb nu. Det såg tydligen bra ut inför -09 också! Nu ska jag börja laga lite mat, Oskar drog ner på bunnpris för att köpa köttdeg så jag ska väl börja med lite kokta morötter. Alltså seriöst, hur kan yttepyttesmå tabletter göra så stora mirakel? helt otroligt om detta verkligen funkar.. Ha en trevlig kväll!








Tillägnat våra läsare i Norge!

Godkväll! Eftersom jag råkar veta att vi även har läsare från Norge så känns det kul att skriva ett inlägg på norska,(försöka duger gott?). Vi har trots allt varit här i tre månader nu, så lite börjar man lära sig (ska dock inte sticka under stol med att jag har fått lite hjälp utifrån.)

Det kjennes godt at det bare er to uker til å gå frem til jul. Tydeligvis, jeg lengte hjem, men jeg liker godt her i Trondheim. Det er en koselig by!
Det eneste som er skuffende er jobben och jeg håper virkelig at Thomas arrangert slik at jeg og Maja har til å arbeide sammen denne uken fordi ellers vet jeg ikke hvordan jeg kan tåle.

Helga har vært rolig og det var akkurat det vi trengte. Nå har vi ladet batteriene og kan jobbe hardt neste uke hvis vi ønsker, og hvis nødvendig.

Jeg ser frem til å se alle mine venner og familie når jeg kommer hjem. Savner dere alle!
Videre vil det bli så godt med julemat og julgodis!

Håper du har en vurdering for mulig skrivefeil!





Dagens julrim!

Låt oss förgylla denna söndag, andra advent, med detta fina julrim.



HÄR SERVERAS DET HÄRLIGT HÖ
FÖR RÅDJUREN SOM PULSAR I DJUPAN SNÖ


Andra advent

När jag vaknade så frågade jag Oskar va klockan var. Den hade lika gärna kunnat varit 10 på morgonen eller 5 på eftermiddagen. Den var 20 i 3.. och jag hade med all säkerhet kunnat sovit ända tills halv 5 imorgon bitti då jag ska upp. Jag jobbade ju på frakken igår. Jag var SÅ trött och så ska man försöka vara trevlig mot alla fulla människor och haffa ta i alla som försöker smita in gratis. Kom väl hem vid halv 4 och dunnsade ner i sängen direkt. Gatulyserna är på och det är redan mörkt ute, så mycket har jag fått sett av solen idag.

Elin är inte hemma. Tro vart hon kan vara? någon som vet? eller jo visst ja, nu kom jag ju på ;)

En jobbvecka kvar nu sen får man åka hem!!! Äta god mat och goda efterrätter och bara mysa med nära och kära.
Jag ska ta alla kvällsjobb på rema nu denna vecka och det kommer säkert bli en del servering också förhoppningsvis. Haha jag måste bara berätta, Alex var dagisfröken i fredags! Kelly ringde och frågade om han kunde jobba.
Från ställningsbyggare till dagisfröken liksom. Efter jul ska jag också jobba på barnehage, det blir inge mer vaskning för min del då.

Nu ska jag ta mig lite youghurt och ett äpple. Nu kom Oskar och Alex in genom dörren också. Oskar hade köpt mandariner och pepparkakor, mums! en trevlig söndag!




Dagens julrim!

Här kommer dagens julrim, redan inne på lucka 6. Enjoy yourselves!



I DUSCHEN TYCKER NISSE ATT MAN KAN HA
LUVAN TILL DUSCHMÖSSA - TÄNK SÅ BRA



Sløv lørdag!

Okej, som Maja nämnde igår och som ni antagligen förstår var vi tämligen trötta efter 200% arbete under två dagar och en natts ordentlig sömn var efterlängtad (kanske mer än någonsin?). Har dock vaknat oavbrutet inatt, mitt rum var iskallt och benen värkte.

Nu har jag kommit upp, ska äta lite god mat och sedan gå och handla något gott att äta ikväll. Blir bara en lugn kväll med någon film, känner att jag inte orkar med något annat.

Nästa helg smäller det. Maja och jag är tillsammans så mycket att vi blir nervösa med varandra och för varandra. Så nu har jag all anledning att vara spänd och väldigt förväntansfull, men jag vet att det kommer bli perfekt!

Hoppas även på utgång nästa helg. Rosévin och fanta, Maja?

Serveringen igår var, trots all trötthet, väldigt deilig. Mycket exklusiv och den kan faktiskt liknas vid en liten nobelmiddag, men som tur var  serverade jag tillsammans med en kille som var rutinerad så jag fick all hjälp jag behövde.
Vi serverare har så trevligt ihop och man skaffar sig altid nya vänner under en kväll, så nu har Maja och jag några tänkbara festkompisar!



God morgon!

Nu sitter jag, Oskar och Alex och käkar frukost. Kaffe och gomacker med lax,ägg, kycklingröra m.m som Oskar tog med sig hem från första jobbet igår eftermiddag, LYX! Lilla julgranen på bordet är såklart tänd också. Första gången jag vaknade var när Oskar skulle gå på toa vid halv 12 på morgonen. Sjukt skönt att sova heeeela natten.

Alltså man kunde inte ens tänka tanken att det skulle blir SÅHÄR bra innan vi flyttade till Norge. Sjukt roligt det är att servera allihopa och för sådär många gäster! Ett stort + är ju att man får gratis mat och efterrätt och hur mycket dricka man vill osv.

På tal om dricka. Elin följer ju bonde söker fru och han som är bög har tydligen sagt att rosévin och fanta är livets dryck. Jag glömde ju att nämna att det fanns ett alkoholfritt altervativ som fördrink. Solo är motsvarigheten till loranga typ. Alltså det var ju faktiskt ett måste att testa. När vi gick upp och skulle duka av så hällde vi över lite solo i ett rosévinsglas. Kanske inte livets dryck men defenetivt ett alternativ till nästa fest. Det var faktiskt gott.

Nu är det bara 7 dagar kvar! NERVÖS. Är jag verkligen säker liksom? är det rätt? det återstår att se. Jo men jag är säker, detta kommer bli skitbra. Jag SKA ju ändå göra det någon gång. Håll ut, om en vecka smäller det!
Nu ska jag och Oskar gå ner på byn och kolla på lite julklappar. Har bara hunnit med en och den är till pappa. Ska köpa en till Maria nu iallafall, får se om jag hittar några fler. Ikväll blir det jobb på frakken. Det blir pianobar för min del igen. Oskar och Alex ska kanske komma förbi och ta några öl men vi får se. Ha en trevlig lördag!




jobbe litt

15timmars jobb idag/ikväll/inatt! de e grejt de! (får ursäkta diverse stavfel pga övertrötthet) klev upp 5 i morse så det är nog dags att sova nu.

Vi serverade 500-600 pers ikväll. Vi var ca 45 servitriser och jag, oskar, alex och elin hade våra bord bredvid varann 24, 25, 26, och 27! askul!! 10 av oss 45 servitörer stod uppe och serverade rosévin som välkommstdrinkar. Jag och Elin hade ett bord och oskar och alex ett. Det uppdraget är veeerkligen elins och min grej! och dekorera såklart;)
 


pengar, pengar, pengar.. varför sitter jag ens här och skriver föressten? Godnatt!










Dagens julrim!

Bättre sent än aldrig, detta är alltså femte luckan. Har trots allt jobbat hela dagen och det är väl en godtagbar ursäkt?

Här kommer vad ni alldeles säkert väntat på:

KOTTEN FINNER SKYDD MOT FROSTEN
DJUPT BLAND LÖVEN I KOMPOSTEN



Torsdagkväll..

vilket innebär att en av två hårda dagar är avklarade. Imorgon blir det jobb 15,5 timmar och ingen ordentlig sömn nu inatt. Det tär på kroppen kan jag lova.
Efter en ordentlig sömn på lördag ska ni få uppdatering!

Har bara en sak att säga nu; godnatt!




snabb uppdatering!

Ska iväg på nästa jobb för dagen om 20 min! Serverar till 23.00 sen blir det buss raka vägen hem till möllenberg och sängen för att ladda om till jobb 06.00. Fick även reda på idag att det blir jobb på pianobar på lördag.
Julen kommer att innebära en hel del sömn känns det som.. stressigt nu, hörs!










Dagens julrim!

Inte att förglömma!

HÄR GÅR  HÖNORNA OCH SPRÄTTER
GER OSS ÄGG TILL GODA RÄTTER




Mellan två jobb..

..kan man verkligen säga att vi är nu. Nyss hemkomna från ett, duscha och göra sig iordning för att sedan åka vidare till nästa, som idag blir att servera. Roligt att få göra sig lite fin och vara lite uppklädd. Ett stort plus är också att vi brukar få så god mat när vi jobbar.
Idag är det endast svenskar som ska servera, sex st, och vet ni vad? Alla känner varandra.
Vilket intryck vi svenskar från Härnösand gör. Var stolta!

Det var väl allt för idag. Stress hit, stress dit.




Strålande jul!

Vilken fin vinter vi har här i Trondheim. Det är kallt, lagom mycket snö och solen tittar fram under dagen. Hörde jag något om regn, rusk och halka i Härnösand?

Dagen har endast innefattat jobb. Stökigt, dammigt och oorganiserat skulle jag beskriva mitt nya jobb. Med arbetskamrater som gnäller på varandra oavbrutet hoppas jag att denna vecka är min första och sista! Imorgon blir det minst 12,5 h jobb och på fredag blir det 15,5 h. Vi har alltså det vi gör och detta innebär väl att halva lördagen är reserverad för sömn.

Nej, nu ska jag faktiskt unna mig en powernap.

So long!


Dagens julrim!

Som ni har väntat va? Detta är inte bara ett rim utan även ett litet tips på något du kan sysselsätta dig med samtidigt som du gör en god gärning.


AV TALJ OCH FRÖN KAN DU GÖRA EN BOLL
TILL PIPPI SOM KOLLAT IN DEN PÅ HÅLL







Recept
Smält 250 gram kokosfett. Häll i 1 dl rapsolja. Blanda i 5 dl havregryn eller blandade fågelfrön, 1 dl jordnötter samt ev. 0,5 dl russin. Låt blandningen stelna något, så går det lättare att fylla i nötterna eller blomkrukorna. Blandningen räcker till att fylla två kokosnötter delade i halvor eller 2 mindre blomkrukor.

<3 och sånt

Idag har jag varit så sjuuuuuuuuuuuukt seg trots tre stora koppar kaffe på lunchen.. jaja det är väl årstiden?
Det händer sjukt mycket här i norge nu. Både roliga och tråkiga saker. Det tråkiga sakerna stavas J O B B och de roliga stavas F E S T. Näe men skämt å sido, det händer faktiskt mycket mer än så. När ni får veta, vet jag faktiskt inte? Eller jo om drygt en vecka får ni veta en sak iallafall. Jag skriver i gåtor nu märker jag hm?

Det första en singeltjej tänker när hon bestämmer sig för att åka till Norge och jobba vet ju nästan alla och det händer ju aldrig i verkligheten? eller gör det?

Det stod en godispåse på "min plats" idag när jag kom hem från jobbet. Oskar oskar oskar.. det går ju inte att låta bli om den bara står där och väntar liksom. Gott var det iallafall.


 




You´re the inspiration

Okej M, du får som du vill!

Majsen är ute och powerwalkar, duktig som hon är. Tyvärr kunde inte jag följa med eftersom jag precis hade duschat när jag blev tillfrågad. Haha.

Bonde söker fru ikväll och det blir inte i vår lya på Möllenberg!



Nytt jobb, nya rutiner, nya arbetskamrater, allt nytt.
Måste känna efter lite innan jag uttalar mig, så ni får vänta.


Dagens julrim!

Lilla granen lyser så fint i vårt vardagsrum och ute är det alldeles vitt.
Bättrar på julstämningen med detta rim, direkt ur lucka två:


IBLAND NÄR VI SLÄNGER VAD VI INTE VILL HA
KANSKE RÅTTMOR KAN TYCKA ATT DET KAN VA BRA


Jobb och ännu en klassiker!

Idag har mobilen ringt och plingat konstant. Jobb hit och jobb dit. Denna vecka blir en tung vecka. Imorgon är det en "slapp" dag med jobb från 6-14. På torsdag är det jobb från 6-14 och 17-23, sedan på fredag är det jobb mellan 6-14 och sedan 16-24. Alltså hur ska detta gå? Är det nån som ska svepa kaffe denna vecka så är det jag och är det nån som ska sova hela lördagen så är det JAG.

Elin och jag har två klassiker (vi har säkert fler) den ena är att man går eller springer inte nerför backen på morgonen, man åker.. på huk. Den andra är att vi alltid lyckas ta fel buss. Eller fel och fel vi orkar bara inte stå och vänta på att just våran buss ska komma så vi tar första bästa och chansar på att den går förbi bakkegata.. nångång.

Det hela resluterar i att vi antingen hamnar på slutstationen och får vänta på en annan buss tillbaka. Eller så åker vi på en liten rundtur på sisodär en trekvart upp till bergen och kollar på utsikten över Trondheim. Sedan kanske till någon studentby eller liknande och sedan munkegata (då är man måtligt less) och sist men inte minst till kära bakkegata.
Idag hamnade jag på dragvolls slutstation.

Ikväll kommer Alex och Oskar hem i brist på jobb på fosen. Dom ska också servera tors-fre för övrigt. Jag ska gå förbi fjällbutiken imorgon iallafall om dom inte har ringt. Efter jul blir det ikke nå vaske för min del. Det är vad jag har bestämt, punkt slut. Nu ska jag ta och göra lite middag sen dra ut på en "powerwalk" som de så fint heter.

Hadé






Kvällens tankeställare.

Runt om i världen finns det just nu 300 000 barnsoldater. 300 000!
Barn som deltar i olika väpnade konflikter och utsätts för gränslöst psykiskt- och fysiskt våld.
Barn som går miste om sin barndom och även den utbildning de har rätt till.

Det gör ont att känna sig så hjälplös!


Finner inga ord.


.

Okej, Elin har tvingat mig att blogga. Jag har en riktig funderar dag idag. Alla som känner mig vet ju att jag tänker jävulskt mycket och jävulskt djupt. Drygt ibland men är man sån så är man. Varför, varför, varför, varför? det är den ständiga frågan som jag ställer mig och aldrig kommer att få svar på, någonsin. Världen är så sjukt orättvis, SJUKT orättvis.

Elin håller på att kolla på världens bästa film just nu. Eller inte världens kanske men lätt EN utav dom bästa filmerna jag någonsin har sätt, Blood Diamond. Om du inte har sett den så se den! Man får sig en riktig tankeställare.

Nu ser jag att klockan börjar närma sig sitt slut (för mig iallafall) och det är dags att sova.
Hoppas Oskar kommer hem på ons, vill att mina dumma mardrömmar ska försvinna någon gång.
Näe, nu måste sluta vara så negativ men nån gång måste man ju få ha en sån dag också?





Dagens julrim!

På något sätt måste vi i bloggen uppmärksamma julen och vad är då bättre än ett litet rim ur en julkalender?
Genom snabb huvudräkning kommer vi då fram till att det blir ett rim om dagen i tjugofyra långa dagar.

Dagens rim, lucka ett, lyder:

PÅ LOPPIS KAN MAN JU HITTA LÄTT
SAKER SOM TILL JULEN KÄNNS HELT RÄTT


Måndag!

Måndagar brukar inte föra mycket bra med sig. Känns tungt att det bara är starten på en lång vecka med tidiga morgnar. Dessutom ska både Maja och jag ut på nya jobb, Maja hade sin första dag idag medan jag har min imorgon.
Känns faktiskt lite vemodigt att lämna Tiller, jag vet att det låter konstigt, men jag har trots allt lärt känna trevliga människor och det är ett lugnt jobb där tiden ändå går snabbt.

Efter jobbet ville Latda ha med mig på stan, så jag följde med som smakråd. Blev då bjuden på pizza och lite annat smått och gott, mycket uppskattat!  Efter pizzan är jag väl kanske inte alltför hungrig men eftersom jag har tänkt att lägga mig tidigt ikväll så ska jag ändå koka ihop något redan nu.

Klementiner må ju vara den bästa frukten denna årstid. Finns det något mer juligt som är så gott? Tydligen går det inte att föräta sig på dem heller!

Snön ligger vit på taken! Äntligen!


Tårtbilder!

         


Bara några bilder från gårdagens tårtkalas. Tilläggas bör även att den lilla bit tårta som blev över inte kommer ligga kvar i kylen länge till, eller vad säger du M?

Måndag

Usch, idag är det en tung dag. Varför vet jag faktiskt inte riktigt. Har inte speciellt bra anledningar att skylla på. Det är bara en riktig skitdag. Därför så överlåter jag bloggen till Elin idag. Nu ska jag göra lite mat, kanske.







RSS 2.0